Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup. Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup.
  • Každý deň nová inšpirácia
  • 5 € v kreditoch na prvý nákup
  • Ukladanie obľúbených produktov
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku
Strážime ho za vás!

Zapli sme sledovanie dostupnosti pre produkt: Produkt už sledujete.

Až bude tento kúsok znovu k dispozícii, na váš e-mail ihneď odošleme správu. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať, alebo sledovanie zrušiť. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať.

Ok
Sledovanie zrušené

Sledovanie produktov bolo zrušené. Keby ste si to rozmysleli, môžete sledovanie znovu aktivovať.

Ok

Niekto vás predbehol

Mrzí nás to, ale niekto vás predbehol a váš kúsok je už zase vypredaný. Znovu sme sledovanie produktu aktivovali, aby bol nabudúce váš! Pokiaľ už o sledovanie nemáte záujem, môžete sledovanie produktu zrušiť.

Ok

Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Na Bonami nájdete najširšiu ponuku pre váš domov.
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

3 recepty na ovocné poháre: oslaďte si popoludnie na terase

Barbora Říhová · 2. jún 2021

Tiež máte radi, keď si popoludnie spolu s rodinou alebo priateľmi sadnete na záhradke a ku kávičke si doprajete niečo sladké? Máme pre vás tri tipy na jednoduché dezerty s ovocím a zmrzlinou. Vyskúšajte ich.

Jahodový pohár so žĺtkovým krémom

Na 4 porcie budete potrebovať:

• 500 ml plnotučného mlieka
• 1 vanilkový puding (prášok) alebo 40 g škrobu
• 1/2 vanilkového struku
• 3 žĺtka
• 50 g trstinového cukru
• 200 ml kyslej smotany (min. 15 %)
• 500 g jahôd
• 60 gramov piškót
• Ovocie a bylinky na ozdobu

Postup:

1. Základ na krém si pripravte večer vopred alebo aspoň 4 hodiny pred podávaním pohárov.

2. Do hrnčeka nalejte mlieko, pridajte cukor, pudingový prášok (alebo škrob a semienka z vanilkového struku) a žĺtky.

3. Dôkladne premiešajte metličkou a dajte na mierny stupeň zahrievať.

4. Stále miešajte. Za chvíľku začne krém hustnúť.

5. Hneď ako bude dostatočne hustý, zložte ho z platne a prikryte potravinárskou fóliou.

6. Po vychladnutí ho uložte do chladničky. Vychladený základný žĺtkový krém vyšľahajte s kyslou smotanou.

7. Jahody nakrájajte na drobné kúsky a premiešajte s trstinovým cukrom.

8. Do pohárov vrstvite jahody, krém, piškóty.

9. Zakončite krémom a podľa ľubovôle ozdobte čerstvým ovocím. Podávajte vychladené.

Tvarohový pohár s jabĺčkami a karamelom

Na 4 porcie si pripravte:

• 5 väčších jabĺk
• 2 – 3 lyžice vody na podliatie
• 250 g tučného tvarohu
• 200 g kyslej smotany
• mletý cukor a škorica podľa chuti
• 100 g karamelových (prípadne maslových) sušienok

Na ozdobu sa hodí aj medová granola, čerstvé jablká a karamelová poleva.

Ako postupovať?

1. Jablká nakrájajte na malé kúsky a v hrnci s cukrom a škoricou poduste do zmäknutia.

2. Na prípravu pohárov majte jablká vychladené, do pohárov ich naopak dávajte ešte horúce a pridajte k nim pri dusení šťavu z citróna.

3. Tvaroh vyšľahajte so smotanou a cukrom.

4. Do pohárov vrstvite rozvarené jabĺčka, nadrtené sušienky (a pokojne aj lyžicu granoly) a nakoniec krém.

5. Ozdobte jablkami, karamelovými sušienkami, posypte chrumkavou granolovou a dozdobte karamelom (ideálne slaným).

6. Podávajte vychladené v ozdobných pohároch.

Tip: jablká si môžete urobiť do zásoby. Krásne vám vydržia v zaváracích pohároch.

Čerešňovo-mandľový pohár so zmrzlinou

Na 4 porcie budete potrebovať:

• 16 snehových pusiniek
• 16 amaretti sušienok
• 250 ml smotany na šľahanie, teda minimálne 30 %
• 4 kopčeky čerešňovej zmrzliny
• 200 ml čerešní naložených v Amaretto alebo klasický kompót (v tom prípade môže byť ešte amaretto, čerešňovica, a pod.)
• Čokoládové hoblinky alebo nastrúhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Snehové pusinky buď kúpené, alebo ich upečte z 1 bielka veľkého vajca.

2. Bielok vyšľahajte s 50 gramami cukru a sušte na 100 °C.

3. Vyšľahajte smotanu. Na každý pohár si dajte bokom na ozdobu po jednej pusinke a amaretti sušienke, zvyšné do pohárikov rozdrobte.

4. Na nadrobené sušienky dajte lyžicu nálevu z čerešní, čerešne a šľahačku.

5. Tesne pred podávaním dajte kopček zmrzliny a dozdobte čerešňami, pusinkou, sušienkou a čokoládou.

Letné recepty na rýchle dezerty pre nás pripravila Barbora Říhová. Jej recepty nájdete na blogu rebarboraskitchen.cz.