Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup. Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup.
  • Každý deň nová inšpirácia
  • 5 € v kreditoch na prvý nákup
  • Ukladanie obľúbených produktov
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku
Strážime ho za vás!

Zapli sme sledovanie dostupnosti pre produkt: Produkt už sledujete.

Až bude tento kúsok znovu k dispozícii, na váš e-mail ihneď odošleme správu. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať, alebo sledovanie zrušiť. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať.

Ok
Sledovanie zrušené

Sledovanie produktov bolo zrušené. Keby ste si to rozmysleli, môžete sledovanie znovu aktivovať.

Ok

Niekto vás predbehol

Mrzí nás to, ale niekto vás predbehol a váš kúsok je už zase vypredaný. Znovu sme sledovanie produktu aktivovali, aby bol nabudúce váš! Pokiaľ už o sledovanie nemáte záujem, môžete sledovanie produktu zrušiť.

Ok

Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Všetko, čo u nás do Vianoc miniete, vám vrátime späť v kreditoch.
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Pohostenie 3x inak: tipy na sladkú bodku podľa blogerky Dany Fráňovej

Už vám pri príprave dezertov definitívne došla inšpirácia? Nevešajte hlavu. Poprosili sme mladú blogerku a mamičku Danu Fráňovú tiež známu ako danunule, aby nám prezradila svoje obľúbené sladké recepty.

Nájdete tu slávnostnú tortu, zdravé pralinky plné vitamínov, ktoré budete mať hotové za pár minút aj rodinný recept na nadýchanú vianočku

Vianočný mrkvový koláč (zdravšia, ale lahodná verzia)

Korpus:
• 100 g špaldovej múky
• 70 g hladkej múky
• 3 vajcia
• 120 g rozpusteného masla
• 180 g trstinového cukru
• lyžica perníkového korenia (môže byť aj viac)
• lyžička škorice
• dve lyžičky prášku do pečiva (ideálne bez fosfátov)
• štipka soli
• lyžica ľanového semienka (nemusí byť)
• 30 g vlašských orechov
• 20 g lieskových orechov
• 250 g mrkvy
• 60 g hruškového alebo jablčného pyré
• kvapka rumu

Krém:
• 100 g kyslej smotany
• 250 g mascarpone
• 150 g ricotty
• 4 lyžice práškového cukru
• kvapka citróna

Ako na to?

Vyšľahajte vajcia s cukrom na hladkú penu. Potom pridajte rozpustené maslo a premiešajte. V druhej miske zmiešajte sypké ingrediencie - múku, korenie, soľ, ľanové semienko, prášok do pečiva a oriešky. Postupne primiešajte do tekutej zmesi. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu, pyré a kvapku rumu. Zamiešajte. Cesto vlejte do tortovej formy (cca 15 cm priemer) s papierom na pečenie alebo posypanej kokosom, či múkou. Pečte v rúre predhriatej na 170 stupňov približne 50 minút.
Cesto nechajte vychladnúť a medzitým si pripravte krém. Zmiešajte všetky ingrediencie, ochutnajte a prípadne pridajte cukor a smotanu.
Vychladnutú tortu rozkrojte a premažte krémom. Celú tortu potrite zvyškom krému a ozdobte.

Perníčkové pralinky (vegánske & bezlepkové)

cca 20 guličiek
Ingrediencie:
120 g (ideálne čerstvých) datlí
100 g kešu
100 g mandlí
dve rovné lyžičky kvalitného perníkového korenia
štipka hrubozrnnej soli
100 g obľúbenej čokolády (ideálne 52 %)
kokos
hrubozrnná soľ
plátky mandlí

Ako na to?

Pokiaľ máte datle sušené, začnite tým, že ich vopred namočíte do vody. Keď zmäknú, vodu vylejte a pokojne ešte využite do smoothie alebo rannej kaše. Rozmixujte všetky orechy. Potom k nim nasypte (namočené) vykôstkované datle a koreniny. Mixujte, kým vám nevznikne kompaktná hmota, s ktorou sa ľahko pracuje.
Potom pridajte štipku hrubozrnnej soli a zamiešajte. Tvarujte guľôčky s hmotnosťou cca 20 gramov. Potom ich sploštite a do stredu dajte trošku čokolády a kúsok orecha alebo lieskovcového masla. Dajte stuhnúť do chladničky.
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a stuhnuté guličky v nej namáčajte. Preložte na kúsok papiera na pečenie, ozdobte kokosom, hrubozrnnou soľou, plátkami mandlí alebo napríklad sušenými malinami. Dajte späť do chladničky a akonáhle čokoláda stuhne, premiestnite do uzatvárateľnej nádoby.

Poctivá vianočka babičky Marušky

2 veľké vianočky
Ingrediencie:
• 1 kg hladkej múky
• 300 g cukru
• maslo
• 1/2 l mlieka
• čerstvé kvasnice (42 g)
• 5 žĺtkov
• soľ
• vanilkový cukor
• hrozienka
• mandle
• rum

Ako na to?

Kvasnice nechajte vykysnúť klasickým spôsobom - vo vlažnom mlieku s troškou cukru. Akonáhle sa v zmesi začnú tvoriť bublinky, pridajte zvyšok ingrediencií. Prepracujte na hladké nelepivé cesto, ktoré následne dajte do tepla a nechajte dostatočne vykysnúť.
Poctivo nakysnuté cesto rozdeľte na dve časti a upleťte vianočky. Inšpirovať sa môžete aj video návodom (na Youtube ich je nespočetné množstvo). Zapletené vianočky nechajte vykysnúť pod čistou utierkou. Potom ich potrite vajcom, posypte plátkami mandlí a vanilkovým cukrom.
Pečte vo vyhriatej rúre na 190 stupňov. Akonáhle začnú ružovieť, stiahnite teplotu na 150 stupňov a dopečte. Priebežne skúšajte cesto nožom.

Dokončením registrácie uzavriete s Bonami.cz, a.s. túto zmluvu o spracovaní osobných údajov.