Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup. Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup.
  • Každý deň nová inšpirácia
  • 5 € v kreditoch na prvý nákup
  • Ukladanie obľúbených produktov
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku
Strážime ho za vás!

Zapli sme sledovanie dostupnosti pre produkt: Produkt už sledujete.

Až bude tento kúsok znovu k dispozícii, na váš e-mail ihneď odošleme správu. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať, alebo sledovanie zrušiť. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať.

Ok
Sledovanie zrušené

Sledovanie produktov bolo zrušené. Keby ste si to rozmysleli, môžete sledovanie znovu aktivovať.

Ok

Niekto vás predbehol

Mrzí nás to, ale niekto vás predbehol a váš kúsok je už zase vypredaný. Znovu sme sledovanie produktu aktivovali, aby bol nabudúce váš! Pokiaľ už o sledovanie nemáte záujem, môžete sledovanie produktu zrušiť.

Ok

Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Všetko, čo u nás do Vianoc miniete, vám vrátime späť v kreditoch.
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Pohostenie 3x inak: slávnostné jednohubky podľa blogerky Milluji

Nechcete stráviť polovicu dňa v kuchyni, ale zároveň túžite pohostiť svojich priateľov na úrovni a vniesť tak vášmu posedeniu slávnostný nádych? Vymyslieť občerstvenie tak, aby bolo zároveň pôsobivé, chutné i nenáročné na prípravu býva oriešok.

Našťastie nám dala tipy na svoje obľúbené chuťovky energická česká blogerka Kateřina Jašková z blogu Milluji. Nájdete medzi nimi nesmrteľnú klasiku v podobe chlebíčkov alebo napríklad rozkošný špenátový stromček z lístkového cesta ♥

Chlebíky s domácim šalátom

Ingrediencie na 20 ks:
• 20 krajcov pečiva
• 20 plátkov kvalitnej šunky
• 5 vajec uvarených natvrdo
• vlašský šalát:
- 500 g zemiakov uvarených v šupke
- 130 g uvarenej mrkvy
- 115 g uvareného zeleru
- 40 hrášku z konzervy
- 200 g kvalitnej bravčovej šunky
- 250 g majonézy
- 15 g plnotučnej horčice
- 10 ml octu
- 10 g kryštálového cukru
- soľ a korenie

Ako na to?

1. Zemiaky ošúpte a nakrájajte nadrobno.
2. Mrkvu, zeler a šunku nakrájajte tiež nadrobno.
3. Všetko premiestnite do misy a pridajte hrášok, majonézu, horčicu, ocot, cukor, soľ a korenie.
4. Všetko premiešajte.
5. Pečivo nakrájajte na rovnako veľké plátky, pomažte ho šalátom, ozdobte šunkou a plátkom vajíčka.

Zimná pečeňová paštéta s karamelizovanou cibuľou

Ingrediencie na 3 poháre paštéty s objemom 130 ml:
• 400 g očistených kuracích pečienok
• 30 g masla
• 1 ks šalotky (cca 50 g)
• 2 ks cesnaku
• 3 vetvičky tymiánu
• 100 ml portského vína
• 120 g kuracieho vývaru
• 100 g smotany krémovej s 15 % tuku alebo smotany na šľahanie s 33 % tuku
• 50 g masla na zaliatie paštéty
karamelizovaná cibuľa:
• 10 g masla
• 8 g olivového oleja
• 300 g červenej cibule - olúpanej
• 50 g trstinového cukru
• 12 g octu balsamico
• soľ

Ako na to?

Paštéta:
1. V panvici rozohrejte maslo.
2. Na ňom orestujte nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom.
3. Pridajte pečeň a tymian, osoľte, okoreňte a orestujte ich.
4. Teraz je čas na víno, prilejte ho do panvice a nechajte ho zredukovať.
5. Nakoniec prilejte vývar a pečeň nechajte cca 10 minút dusiť. Mali by byť vnútri hotové a mäkké.
6. K pečeniu v tejto fáze prilejte smotanu a rozmixujte dohladka.
7. Paštétu dajte do pohárov a zalejte ich rozpusteným maslom.
8. Poháre s paštétou dajte vychladiť aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Karamelizovaná cibuľka:
1. Cibuľu nakrájajte na polovičné kolieska.
2. V panvici rozohrejte maslo spolu s olejom a poriadne orestujeme cibuľu.
3. Potom pridajte cukor a nechajte cibuľu ešte skaramelizovať s cukrom.
4. Nakoniec prilejte ocot a pridajte soľ podľa chuti.
5. Všetko premiešajte, preložte do misky a nechajte vychladnúť.
6. Podávajte spolu s paštétou najlepšie na hrianky kvalitného pečiva.

Stromček z lístkového cesta so špenátom a ricottou

Ingrediencie na 1 stromček:
• 400 g lístkového cesta
• 125 g listového špenátu
• 250 g ricotty
• 2 strúčiky cesnaku
• 2 vajcia
• 60 g syra parmezánového typu
• soľ a korenie

Ako na to?

1. Listový špenát dajte do horúcej vody, nechajte ho v nej cca 3 minúty a potom vodu zlejte.
2. Odkvapkaný špenát teraz nasekajte, dajte ho do misy a pridajte k nemu ricottu, prelisovaný cesnak, 1 vajce, soľ, korenie a najemno nastrúhaný parmezán.
3. Cesto vyvaľkajte do obdĺžnika, dajte ho na plech s papierom na pečenie a vykrojte z neho trojuholník. Prebytočné cesto znova vyvaľkajte do obdĺžnika.
4. Na prvý trojuholník rozprestrite špenátovú zmes.
5. Teraz položte na špenát druhú časť cesta a opäť vykrojte trojuholník, rovnakých rozmerov, ako je spodné cesto.
6. Cesto nakrojte horizontálne po oboch stranách, uprostred nechajte spoj. Tým vytvárate vzhľad stromu - konáre.
7. Teraz jednotlivé pruhy cesta zatočte ako špirálu.
8. Stromček pomažte rozšľahaným vajcom a dajte do rúry piecť na 200 stupňov cca 20 minút.
9. Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte.

Dokončením registrácie uzavriete s Bonami.cz, a.s. túto zmluvu o spracovaní osobných údajov.