5 € pre vás RegistráciaPrihlásenie5 € pre vás Košík
DomovDomovInšpirácia

Trendy v pečení: veľký efekt s minimom námahy

Tiež ste vždy obdivovali umelecké výrobky vašej obľúbenej kaviarne alebo cukrárne? Teraz si môžete aj doma upiecť dezert, ktorý bude vyzerať ako od profesionála. Tohtoročným trendom v pečení sú totiž formy na pečenie z materiálov, ktoré vám pomôžu vyčariť tie najkrajšie dezerty s minimom námahy. Poďme sa na ne pozrieť.

Embosované valčeky

Pri pečení vždy platí, že rovnako ako jedia ústa, musia jesť aj oči. Embosované valčeky dodajú vašim sušienkam originálny vzhľad, vďaka ktorému už nemusíte cukrovinky ďalej zdobiť.

Valček môžete použiť na perníkové, linecké a sušienkové cesto alebo marcipán. Použitie valčeka je jednoduché. Hladkým valčekom vyváľate cesto asi na 0,5 cm a pri poslednom váľaní silnejšie prejdete celé cesto embosovaným valčekom.

Aby motív na embosovanom pečive vynikol, zvoľte cesto, ktoré neobsahuje sódu a kypriaci prášok (alebo ho obsahuje len minimálne množstvo).

Tvarované formy na bábovky

Bábovka patrí k veľmi obľúbeným dezertom. Hodí sa na nedeľnú desiatu aj ako občerstvenie pre návštevu. Stačí jednoduchý recept a neobvyklý tvar formy urobí z bábovky niečo extra. Forma poslúži aj ako skvelý darček na Vianoce či narodeniny.

Pri výbere venujte pozornosť materiálu, z ktorého je forma vyrobená. Tým môže byť liatina, silikón, hliník alebo keramika.

Teraz už viete, aké sú trendy v pečení. Pustite sa do výberu produktov, ktoré vám uľahčia prácu.