Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup. Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup.
  • Každý deň nová inšpirácia
  • 5 € v kreditoch na prvý nákup
  • Ukladanie obľúbených produktov
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku
Strážime ho za vás!

Zapli sme sledovanie dostupnosti pre produkt: Produkt už sledujete.

Až bude tento kúsok znovu k dispozícii, na váš e-mail ihneď odošleme správu. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať, alebo sledovanie zrušiť. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať.

Ok
Sledovanie zrušené

Sledovanie produktov bolo zrušené. Keby ste si to rozmysleli, môžete sledovanie znovu aktivovať.

Ok

Niekto vás predbehol

Mrzí nás to, ale niekto vás predbehol a váš kúsok je už zase vypredaný. Znovu sme sledovanie produktu aktivovali, aby bol nabudúce váš! Pokiaľ už o sledovanie nemáte záujem, môžete sledovanie produktu zrušiť.

Ok

Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Všetko, čo u nás do Vianoc miniete, vám vrátime späť v kreditoch.
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Jednoduché recepty pre slávnostné stolovanie podľa blogerky Zergi Bori

„V kuchyni som vo svojom živle - a pred Vianocami o to viac. Vône a fantastické farby jesene majú na moju dušu hrejivý účinok. Svoju pozornosť však rada zameriavam i na samotné servírovanie. Myslím, že s láskou pripravené jedlo si zaslúži i náležitý efekt pri finálnom servírovaní na tanier.“

Maďarská blogerka Zergi Bori si pre vás pripravila svoje tri obľúbené jednoduché vegánske recepty spolu s tipmi na ich servírovanie.

Krémová pomarančovo-dyňová polievka s chilli

pre 2- 4 osoby

Ingrediencie:
1 väčšia dyňa
čerstvá šťava z 1 pomaranča
1 lyžička chili
2-3 dl vody
soľ a korenie podľa chuti

Príprava: nakrájajte dyňu na kúsky a dajte piecť do trúby na 200 °C. Môžete ju dať rovno uvariť, ale ja dávam prednosť jej upečeniu v trúbe, získa tak plnšiu chuť.
Akonáhle dyňa zmäkne, vyberte ju z trúby, odstráňte šupku a vložte kúsky do hrnca. Zalejte vodou, pridajte korenie, čerstvou pomarančovou šťavou a priveďte k varu. Potom nechajte polievku chvíľu odstáť a rozmixujte do jemnej krémovej konzistencie. K ochuteniu som použila pár kvapiek dyňového a arašidového oleja a nakoniec som povrch posypala praženými slnečnicovými semienkami.

Ak vám ostala tekvica, môžete ju skúsiť naplniť plátkami jabĺk, červenej cibule alebo čímkoľvek iným, čo máte radi. A dajte ju jednoducho upiecť.

Baklažán s paprikovým krémom a cibuľkou

pre 2 osoby

Ingrediencie:
1 baklažán
5-7 menších cibúľ
1 lyžička paprikového pesta
1 lyžička arašidového (alebo olivového) oleja
1 lyžička sójovej omáčky
1 strúčik cesnaku
šťava z polovice citróna
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Umyte baklažán, prekrojte ho na polovicu, vnútro rozkrájajte "na štvorčeky", ale šupku neorezávajte. Potrite šupku arašidovým olejom. Zmiešajte paprikové pesto, arašidový olej, sójovú omáčku a šťavu z citróna a vzniknutou omáčkou potrite obe polovice baklažánu.
Cibuľu rozkrojte na polovicu, potrite olejom, položte vedľa baklažánu a dajte do rúry. Cibuľu vopred nelúpeme, pôsobí potom pri servírovaní zaujímavejšie a dá sa pri jedle ľahšie vylúpnuť.
Jogurtová omáčka: zmiešajte pohárik jogurtu s lyžicou citrónovej šťavy, osoľte, okoreňte a pridajte štipku majoránky.
Podávajte s jogurtovou omáčkou, ryžou alebo hranolkami.

Vianočný krém

Ingrediencie na 3-4 poháre:
3-4 lyžice mascarpone
2 lyžičky ovocného jogurtu
čerstvá šťava z polovice pomaranča
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžička medu
polovica lyžičky mletej škorice
3-4 lyžice jablčného pyré
8-10 škoricových sušienok
Postup:
Zmiešajte v mise mascarpone, ovocný jogurt, pomarančovú a citrónovú šťavu, med a škoricu. Pre sladšiu verziu môžete zvážiť pridanie väčšej dávky medu. Jablkové pyré získate varením 2-3 väčších jabĺk ochutených medom alebo môžete použiť už hotové pyré z obchodu. Rozmrvte sušienky (napríklad v mixéri).
Začnite s vrstvením zmesi do pohárov: na dno nasypte sušienky, natrite krém z maskarpone a pridajte jablkové pyré. Nakoniec pohár ozdobte zvyškom rozdrvených sušienok a lyžičkou mascarpone s polovicou sušienky. Namiesto jablčného pyré tiež môžete zvoliť akékoľvek iné ovocie, ktoré máte radi.

Nemáte dosť vianočnej atmosféry?

Maďarská blogerka Zergi Bori vám ukáže, ako jednoducho a bez námahy prestrieť slávnostný stôl v prírodnom štýle ♥

Dokončením registrácie uzavriete s Bonami.cz, a.s. túto zmluvu o spracovaní osobných údajov.