Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup. Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup.
  • Každý deň nová inšpirácia
  • 5 € v kreditoch na prvý nákup
  • Ukladanie obľúbených produktov
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku
Strážime ho za vás!

Zapli sme sledovanie dostupnosti pre produkt: Produkt už sledujete.

Až bude tento kúsok znovu k dispozícii, na váš e-mail ihneď odošleme správu. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať, alebo sledovanie zrušiť. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať.

Ok
Sledovanie zrušené

Sledovanie produktov bolo zrušené. Keby ste si to rozmysleli, môžete sledovanie znovu aktivovať.

Ok

Niekto vás predbehol

Mrzí nás to, ale niekto vás predbehol a váš kúsok je už zase vypredaný. Znovu sme sledovanie produktu aktivovali, aby bol nabudúce váš! Pokiaľ už o sledovanie nemáte záujem, môžete sledovanie produktu zrušiť.

Ok

Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Na Bonami nájdete najširšiu ponuku pre váš domov.
DomovDomovInšpirácia
Ďalšia inšpiráciaDoma na cestách: vzdušné Stredomorie

Osvojte si umenie grilovania

Či už si kupujete prvý gril alebo máte pár BBQ sezón už za sebou, vždy je predsa čo zdokonaľovať. Overte si na našich tipoch, či váš povestný steak nemôže byť ešte o niečo šťavnatejší. Do rúk vám dáme to správne náčinie, poriadne príbory a navyše vás vyzbrojíme zlatým pravidlom na skvelú marinádu.

Ako rozpáliť gril, aby plameň nezhasol

Drevené uhlie rozložte do tvaru kužeľa. Gril rozpáľte prírodným podpaľačom. Potom ho obložte ďalším uhlím a počkajte kým sa rozhorí. Akonáhle sa rozhorí, pridajte k nim postupne ďalšie a počkajte kým sa znovu prepáli.

Potom ich naskladajte na celú plochu grilu a položte na ne rošt potretý olejom. Uhlíky pridávajte každých 30 minút, aby ste udržali správnu teplotu.

Ako grilovať, aby jedlo malo šťavu

Skôr ako začnete grilovať, nechajte mäso tzv. natemperovať (odležať v izbovej teplote). Veľmi vychladené mäso by prišlo o šťavu a chutilo ako podrážka.

Z rovnakého dôvodu do mäsa nepichajte vidličkou, ale používajte kliešte na obrátenie.

Mäso či zeleninu pred grilovaním osušte od marinády. Stekajúci tuk do žhavých uhlíkov zbytočne vytvára nezdravé látky a zapáchajúci dym.

Grilovanie si vyžaduje načasovanie

Postrážte si mäso na grile ako pravý profesionál. Ako prvý z grilu odoberte kuracie prsia, ktorým stačí cca 5 minút. Bravčové a hovädzie mäso nechajte na grile 5 až 10 minút a nevykostené kuracie stehná okolo 35 minút.

Aj keď je to ťažké, nechajte mäso ešte pár minút odležať, kým sa do neho zahryznete. Šťava tak nevytečie na tanier a chuťový zážitok bude intenzívnejší.

Marináda 3 v 1

Tajomstvo každého dobrého jedla sa skrýva v jeho príprave. Pri grilovaní je to marináda. Aby bola marináda tou pravou musí obsahovať:

Niečo kyslé: šťava z citróna, ocot, pivo alebo víno.

Niečo s enzýmami: olivový olej, jogurt, majonéza, mlieko, med, ananásový džús.

Korenie a bylinky: cesnak, cibuľa, nastrúhaný zázvor, červená paprika, citrónová kôra.

Už odchádzate? Stačí 10 sekúnd a získate množstvo výhod!

Vytvorte si účet na Bonami zadarmo a okrem okamžitého prístupu k prémiovým funkciám ihneď získate i 5 € na   svoj prvý nákup.

  • 1000+ nových kúskov každý deň
  • Špeciálne akcie pre registrovaných
  • Doprava zadarmo od 60 €
  • 365 dní na vrátenie bez starostí
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku

Dokončením registrácie uzavriete s Bonami.cz, a.s. túto zmluvu o spracovaní osobných údajov.

Dokončením registrácie uzavriete s Bonami.cz, a.s. túto zmluvu o spracovaní osobných údajov.