Ako pripraviť dobrú kávu správne a zároveň ľahko?
S french press to dokážete v 7 krokoch:
1. Sklenenú časť predhrejte preliatím vriacou vodou.
2. Vyberte sitko a vložte stredne hrubú čerstvo zomletú kávu (ideálne hrubosť označovaná ako french press)
3. Prevarte vodu a nechajte ju asi pol minúty odstáť (dostane sa na ideálnu teplotu 93 °C). Potom jej polovicu nalejte do french press.
4. Po 20 sekundách sa vytvorí na hladine krusta. Potom dolejte kávu zvyškom vody a asi po 1 minúte dobre premiešajte.
5. Nasaďte vrchnú časť s filtrom tak, aby filter zašiel pod kávovú krustu na hladine. Počkajte asi 3-4 minúty.
6. Potom piest so sitkom pomaly a opatrne stlačte ku dnu.
7. Ihneď po stlačení všetku kávu z french press prelejte do kanvice, termosky alebo hrnčekov.