Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup. Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup.
  • Každý deň nová inšpirácia
  • 5 € v kreditoch na prvý nákup
  • Ukladanie obľúbených produktov
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku
Strážime ho za vás!

Zapli sme sledovanie dostupnosti pre produkt: Produkt už sledujete.

Až bude tento kúsok znovu k dispozícii, na váš e-mail ihneď odošleme správu. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať, alebo sledovanie zrušiť. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať.

Ok
Sledovanie zrušené

Sledovanie produktov bolo zrušené. Keby ste si to rozmysleli, môžete sledovanie znovu aktivovať.

Ok

Niekto vás predbehol

Mrzí nás to, ale niekto vás predbehol a váš kúsok je už zase vypredaný. Znovu sme sledovanie produktu aktivovali, aby bol nabudúce váš! Pokiaľ už o sledovanie nemáte záujem, môžete sledovanie produktu zrušiť.

Ok

Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok

Užite si 15 % zľavu na všetko s kódom NAKUPNAJAZDA15, ktorý platí do nedeľnej polnoci.

Užite si 15 % zľavu na všetko s kódom NAKUPNAJAZDA15, ktorý platí do nedeľnej polnoci.

DomovDomovInšpirácia

Vianočná rýchlopríprava: tipy pre rýchle a neodolateľné perníčky

Vianoce už netrpezlivo volajú zo všetkých strán, ale k vám domov cez ten všetok stres ešte nedorazili? Doprajte si chvíľu príjemného tvorenia a pripravte tie najsladšie perníčky, ktoré jednoducho zvládnete aj na poslednú chvíľu. Za čarovnú vôňu a pospevovanie kolied tak máte hneď o jednu položku na zozname úloh menej a celá domácnosť bude prevoňaná medom a sviatočnou atmosférou.

Vianočný cashback

Robte sebe alebo svojim blízkym radosť na Bonami a každé euro, ktoré u nás do 20. 12. utratíte, vám 22. 12. vrátime späť na váš Bonami účet v kreditoch.

Tip č. 1

Nechajte cesto (aj seba) poriadne odpočinúť

Veľkou výzvou pre všetky akčné ruky je nepustiť sa do vaľkania a vykrajovania hneď potom, ako je cesto zamiesené. Skúsení perníkári ale vedia, že si nielen uľahčia následnú prácu, ale aj dosiahnu voňavejší a chutnejší výsledok, keď nechajú pripravenú hmotu ležať aspoň 12 hodín v chladničke.

Tip č. 2

Spojte dve úlohy v jednu

Čo tak pri vaľkaní cesta rovno zvládnuť aj zdobenie? Zvoľte šikovných pomocníkov a vaše perníčky budú krásne už rovno po upečení. Vyvaľkajte cesto rovnomerne na hrúbku približne 3 mm, potom prejdite celú plochu reliéfnym valčekom.

Vzor môžete zdôrazniť ešte pred vložením koláčikov do rúry, keď rozšľahaným vajíčkom ľahko pretriete len vystupujúce časti. Pokiaľ túžite po efektívnom dekore, zrieďte bežnú bielkovú polevu s citrónom a na upečené kúsky jemne naneste cukrový závoj. Výsledok bude pestrejší a originálny.

Hravá klasika, ktorá sa nezaje

Tip č. 3

To správne mastenie

Dobre vymastený plech patrí medzi základy úspechu pri pečení. Aby všetko išlo ľahko a rýchlo, môžete si vziať na pomoc papier na pečenie. Ten sa samozrejme pod perníčkami môže vplyvom horka mierne zvlniť a tým aj ovplyvniť tvar starostlivo pripravených kúskov. Preto odporúčame skôr jeho silikónovú verziu, ktorá sa navyše dá opakovane používať.

Ďalším rýchlým riešením je olej v spreji, ktorý zaručí rovnomerné rozprestrenie a veľmi jednoduchú aplikáciu.

Tip č. 4

Trik pre vláčne perníčky

Tradičné recepty si žiadajú naozaj dobré plánovanie. Aby boli koláčiky mäkučké do Štedrého dňa, je potrebné ich nechať mesiac odležať. Toľko času ale už do nádielky a hodovania nezostáva. Preto si vezmite na pomoc
trik našich babičiek.

Do dózy k perníčkom vložte polovicu jablka. Už za pár dní sa budú takmer rozplývať v ústach.

Dokončením registrácie uzavriete s Bonami.cz, a.s. túto zmluvu o spracovaní osobných údajov.