Koniec roka a príchod toho nového je už tradične spojený s oslavami, šampanským a chutnými jednohubkami. Inšpirujte sa receptami od Mirky Chvostekovej z blogu Chudnem jedlom a pripravte pre svojich hostí nátierky, vďaka ktorým posuniete vaše pohostenie na vyššiu úroveň.
Budete potrebovať:
• 150 g rozmrazeného hrášku
• 1 ČL citrónovej šťavy
• 25 g slnečnicových semienok
• 50 ml olivového oleja
• strúčik cesnaku
• soľ
• korenie
Postup:
1. Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme: hrášok, citrónovú šťavu, slnečnicové semienka, olivový olej, cesnak, soľ a korenie.
2. Nátierku natrieme na jednohubky. Hotové jednohubky ozdobíme hráškami a hráškovými klíčkami.
Budete potrebovať:
• 1 konzervu tuniaka
• 1 vajíčko
• ½ červenej cibule
• 25 g smotanovej nátierky
• kúsok masla
• 1 ČL horčice
• korenie
• soľ
• mini slané tartaletky
Postup:
1. Vajíčko uvaríme natvrdo a ošúpeme.
2. Cibuľu očistíme a pokrájame.
3. V mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie: tuniaka, vajíčko, červenú cibuľu, smotanovú nátierku, maslo, horčicu, korenie a soľ.
4. Tartaletky naplníme tuniakovou nátierkou.
Budete potrebovať:
• 1 mrkvu
• 70 g smotanovej nátierky
• ½ ČL kari korenia
• 1 strúčik cesnaku
• 2 ČL bieleho jogurtu
• muškátový oriešok
• slnečnicové semienka
Postup:
1. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle.
2. V miske zmiešame mrkvu, smotanovú nátierku, kari korenie, pretlačený cesnak, biely jogurt a muškátový oriešok.
3. Nátierku pred podávaním posypeme nasucho opraženými slnečnicovými semienkami, ktoré predtým necháme vychladnúť.