Až -20 % na záhradu | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

3 jednoduché recepty na vianočné cukrovinky

Máme pre vás tri recepty na dezerty, ktoré možno nepoznáte. Vyskúšajte tento rok niečo nové a upečte si napríklad čokoládové venčeky alebo cukrovinky s krémom z vaječného likéru.

Sušienky s krémom z vaječného likéru

Cesto:
  • 400 g hladkej múky,
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva,
  • 100 g práškového cukru,
  • 2 zarovnané lyžice vaječného likéru,
  • 2 žĺtky,
  • 200 g zmäknutého masla,

    Krém:
  • 100 g zmäknutého masla,
  • 2 lyžice mascarpone izbovej teploty,
  • 50 g práškového cukru,
  • 50 g bielej čokolády,
  • 5 lyžíc vaječného likéru.

    Z ingrediencií si vypracujte cesto, ktoré nechajte odležať dve hodinky v chladničke. Potom sa pustite do vykrajovania tvarov. Môžete využiť embosovaný valček alebo pečiatkovač. Vykrájané tvary preneste na vymastený plech a pečte na 180 stupňov asi 9 minút.

    Vychladnuté sušienky môžete začať zdobiť. Pripravte si krém. Vyšľahajte si zmäknuté maslo a postupne doň zašľahajte 2 lyžice mascarpone izbovej teploty. Pozor, mascarpone musí byť naozaj izbovej teploty, inak by sa vám krém zrazil. Pridajte cukor, vaječný likér a rozpustenú bielu čokoládu. Zdobte pomocou zdobiaceho vrecka.

  • Upečte si netradičné sušienky s vaječným likérom

    Upečte si netradičné sušienky s vaječným likérom

    Margot cukrovinky

    Na cesto si pripravte:
  • 300 g hladkej múky,
  • 100 g práškového cukru,
  • 200 g masla,
  • 1 vajce,
  • citrónová kôra z polovice citróna.

    Na krém:
  • 4 lyžice rumu,
  • 2 margotky,
  • 2 lyžice práškového cukru,
  • 200 g masla.

    Na zdobenie:
  • čokoládová poleva,
  • strúhaný margot.

    Preosejte múku a cukor, pridajte 1 vajce, zmäknuté maslo a citrónovú kôru. Vypracujte cesto, ktoré potom nechajte v chladničke odpočinúť. Predhrejte si rúru na 180 stupňov.
    Cesto rozvaľkajte a vykrajujte požadované tvary asi 3 mm hrubé. Pečiete v rúre na 180 stupňov 8 – 10 minút.

    Na krém si vyšľahajte maslo izbovej teploty, pridajte cukor, rum a najemno nastrúhané margotky. Horný diel namáčajte do čokoládovej polevy a posypte postrúhanou margotkou. Na spodný diel naneste krém a potom zlepte.

  • Čokoládové venčeky

    Budete potrebovať:

  • 220 g hladkej múky,
  • 70 g práškového cukru,
  • 30 g kakaa,
  • štipka soli,
  • 125 g masla,
  • 2 žĺtky,
  • horká čokoláda na zdobenie,
  • lyofilizované maliny, sekané oriešky (mandle, pistácie, liskáče).

    Postup:
    1. Z ingrediencií vypracujte cesto a vykrájajte venčeky. Použite ozdobné koliesko a uprostred vykrojte menšie koliesko.
    2. Pečte na 180 stupňov pár minút dozlatista. Upečené venčeky namáčajte do horkej čokolády a posypte ich rozdrvenými lyofilizovanými malinami.
    3. Táto kombinácia je chuťovo skvelá. Ak nemáte maliny, môžete ich posypať nasekanými pistáciami, lieskovými orieškami alebo mandľami.