5 € pre vás RegistráciaPrihlásenie5 € pre vás Košík
DomovDomovInšpirácia

Vianočný dezert 3x inak bez lepku aj laktózy

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy chcete pohostiť aj tých svojich najbližších, ktorí trpia intoleranciou na laktózu alebo lepok? Alebo už len máte dosť tradičných ťažkých dezertov a chcete dať prednosť niečomu ľahšiemu? Potom ste tu správne!

Máme pre vás 3 úžasné recepty na dezerty, ktoré pripravila poľská blogerka Agnieszka, ktorá na svojom instagramovom profile bezglutenu_bezlaktozy zdieľa recepty na veľa zdravých dobrôt. Vyskúšajte jej perník, makový koláč alebo nepečené cukrovinky a užite si lahodné Vianoce ♥

Vianočný perník

Ingrediencie:
• 2 bielky
• 100 g masla bez laktózy
• 1 lyžica medu
• 2 lyžice chia semien
• 3 lyžice cukru
• 3 lyžice proso múky
• 2 lyžice kukuričnej, ryžovej a tekvicovej múky
• olej na mazanie formy

Príprava:
Vložte všetky prísady do misky a premiešajte. Po 15 minútach by malo byť cesto jednotné. Vytvarujte ho do tvaru gule, zabaľte do fólie a nechajte odležať pol hodiny v chlade. Medzitým vymastite formu. Potom cesto vyberte a rozdeľte na menšie kúsky a jemne ich vložte do formy. Pečte 30 minút v rúre predhriatej na 160 °C.

Objavte ešte viac štýlových foriem na pečenie ♥