Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Sladký bar podľa foodblogerky Kitchen Story

Doprajte milovníkom sladkého lákavý kútik plný dobrôt. Je jedno, či chystáte oslavu pre deti, alebo dospelých. Stavte na jednoduché dezerty, základné vybavenie a trochu toho dekoratérskeho umu. Ohromte karamelovými cupcakmi, lahodnou panna cottou, nepečenými lízankami a mini dezertom Pavlova. S receptami od foodblogerky Kitchen Story bude príprava sweet baru hračka!

Karamelové cupcaky

Množstvo: 12 kusov
Čas prípravy: 40 minút
Pečenie: 20 minút

Cesto:
100 g masla
160 g krupicového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
2 vajcia
200 g hladkej múky
1,5 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
50 ml mlieka

Krém:
300 g karamelového Salka
400 g mascarpone

Zdobenie:
12 karameliek a nasekané pekanové orechy

Postup:

1.
Rúru predhrejte na 170 °C. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.

2.
Maslo a cukor vyšľahajte do peny. Pridajte vanilkový extrakt a postupne zapracujte jedno vajce a po chvíli druhé.

3.
V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Suchú zmes pridajte do vyšľahanej peny z masla a vajec. Prilejte mlieko a vymiešajte hladké cesto.

4.
Cestom vyplňte pripravené papierové košíčky do výšky tri štvrtiny. Vložte do rúry a pečte 20 minút.

5.
Pripravte krém. Vyšľahajte pomocou mixéra s metličkami karamelové salko a mascarpone.

6.
Upečené cupcakes nechajte vychladnúť. Do zdobiaceho vrecka vložte pripravený krém a naneste ho na cupcaky.

7.
Na záver ozdobte nakrájanými karamelkami a nasekanými pekanovými orechmi.

Nepečené cake pops

Množstvo: 20 kusov
Čas prípravy: 30 minút + chladnutie

Cesto:
150 g piškót
50 g vlašských orechov
4 lyžice práškového cukru
2 lyžice kakaa
1 lyžička perníkového korenia
50 g masla s izbovou teplotou
200 g mascarpone

Poleva:
200 g horkej čokolády
80 g masla

Zdobenie:
rozdrvené lyofilizované ovocie
rozdrvené pistácie
čokoládové zdobenie

Postup:

1.
Piškóty a orechy vložte do stolového mixéra a rozmixujte najemno. Nasypte do misy a pridajte práškový cukor, kakao a korenie. Dôkladne premiešajte.

2.
Do sypkej zmesi pridajte maslo a mascarpone. Miešajte pokiaľ nevznikne kompaktná hmota. Tú dajte aspoň na 30 minút chladnúť do chladničky.

3.
Vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť maslo a na kúsky nalámanú čokoládu.

4.
Z vychladeného cesta tvarujte guľôčky a do ich stredu zapichnite tyčinku na lízanky. Lízanky namočte v čokoládovej poleve a zasypte ozdobou podľa vášho výberu.

5.
Dajte chladiť do chladničky ideálne cez noc alebo aspoň 2 hodiny.

Panna cotta s bielou čokoládou a malinami

Množstvo: 4 porcie
Čas prípravy: 20 minút + chladnutie

Suroviny:
500 ml 30 % smotany
70 g kryštálového cukru
semienka z 1 vanilkového struku
štipka soli
3 plátky želatíny
100 g bielej čokolády

Zdobenie:
čerstvé maliny a rozdrvené lyofilizované maliny

Postup:

1.
Smotanu nalejte do menšieho hrnca a zahrejte tesne pod bod varu. Myslite na to, že by sa smotana nemala variť a včas ju odstavte z platne. Pridajte cukor, malú štipku soli a vanilkové semienka, miešajte metličkou pokiaľ sa cukor nerozpustí.

2.
Do hlbokého taniera dajte vodu a vložte do nej plátky želatíny. Tie po chvíľke zmäknú a nastane čas vybrať ich. Vytlačte z nich prebytočnú vodu, pridajte do horúcej smotany a dobre premiešajte.

3.
Nad vodným kúpeľom v žiaruvzdornej mise nechajte rozpustiť na kúsky rozlámanú čokoládu. Potom za stáleho miešania prilievajte po častiach smotanovú zmes.

4.
Zmes na panna cottu nalejte do pohárov a kým ju dáte do chladničky, nechajte ju ešte chvíľu vychladnúť pri izbovej teplote. V chladničke nechajte pôsobiť ideálne cez noc, minimálne však 4 – 5 hodín.

5.
Na servírovanie použite čerstvé maliny a na kúsky rozdrvené lyofilizované maliny.

Mini Pavlova

Množstvo: 15 – 20 kusov
Čas prípravy: 30 minút
Pečenie: 60 minút

Suroviny:
4 bielka
štipka soli
240 g krupicového cukru
1 lyžica kukuričného škrobu
1/2 lyžica vinného octu

Krém:
200 ml 30 % smotany
500 g mascarpone
2 lyžica práškového cukru

Zdobenie:
rozdrvené pistácie a jedlé kvety

Postup:

1.
Rúru rozohrejte na 180 °C a plech vyložte silikónovou podložkou na pečenie alebo papierom na pečenie.

2.
Bielka dajte do väčšej misy a pridajte štipku soli. Pomocou mixéra vyšľahajte polotuhý sneh. Postupne nasypte cukor a mixujte tak dlho, pokiaľ sa kryštáliky cukru nerozpustia.

3.
Pridajte kukuričný škrob, vínny ocot a ešte asi minútu mixujte. Výsledná konzistencia je pevný a lesklý sneh.

4.
Sneh vložte do cukrárskeho vrecka a tvarujte mini dezerty s priemerom cca 5 cm. Uprostred by mala vzniknúť priehlbina. Tá sa potom bude hodiť na nanášanie krému.

5.
Vložte do rúry a hneď znížte teplotu na 120 °C. Pečte 60 minút a nechajte v rúre vychladnúť. Pavlova by po upečení mala byť zvonku pevná a vo vnútri vláčna.

6.
Medzitým, čo sa bude dezert piecť, pripravte ostatné veci potrebné na dokončenie. Pomocou mixéra vyšľahajte zo smotany šľahačku a postupne do nej opatrne zapracujte mascarpone a cukor. Vzniknutý krém dajte chladiť do chladničky.

7.
Vychladnuté mini dezerty pred podávaním ozdobte pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou krémom a zasypte rozdrveným pistáciami a jedlými kvetmi.

Teraz už len zostáva prestrieť stôl a na ozdobné taniere, servírovacie tácky a etažéry naaranžovať pripravené dobroty. Nezabudnite ani na čerstvé ovocie a vázu s kvetinami.

Dobrú chuť!

Objavte viac inšpirácie pre svoju kuchyňu