Klasický piškótový, maslový či tvarohový. Upečte si výborného barančka v klasickej keramickej forme s glazúrou. Keď ju práve nebudete používať, môžete z nej urobiť štýlovú dekoráciu na chalupu alebo do rustikálne ladenej kuchyne.
Pred použitím odporúčame vymazať tukom a vysypať múkou, aby sa pri vyklopení zachovali všetky detaily. Pri samotnom pečení potom vždy klaďte na mriežku, aby vzduch mohol voľne prúdiť. Vyhnite sa rýchlym teplotným zmenám. Ideálne vkladajte do studenej rúry a až potom zapnite. Nádoba je vhodná do každého typu rúry vrátane mikrovlnky.
Výhodou keramiky je, že dobre vedie teplo, a tak dosiahnete ekonomickú prípravu jedla, kedy zdroj môžete vypnúť s predstihom a výtvor nechať dôjsť. Keramické formy majú tiež dlhú životnosť a pri správnom zaobchádzaní vám vydržia mnoho rokov.