Špargľa je obľúbená zelenina pôvodom z južnej Ázie a momentálne veľmi obľúbená v Holandsku a severnom Nemecku. Má nielen delikátnu chuť, ale tiež pozitívne účinky na zdravie. Obsahuje totiž vitamíny (A, B, C, E, K), vápnik, horčík, veľa vlákniny, železo a selén. Postup pri varení špargle: Očistenú špargľu zviažeme cca po 8 výhonkoch kuchynskou niťou a vložíme do vriacej, mierne osolenej vody (1 lyžička soli na 2 l vody) s trochou cukru (1-2 lyžičky na 2 l vody) s 1 lyžicou masla a 1 lyžicou šťavy z citróna. (Zviazanie možno vynechať.) Špargľu varíme vždy "na stojato" tak, aby špičky zostali vždy celkom nad vodou a varili sa len v pare. Inak príliš zmäknú a stratí svoju jedinečnú delikátnu krehkosť. A v tom prichádza na scénu hrniec na špargľu BergHOFF Orion. Má revolučné šesťvrstvové sendvičové dno pre rýchle a energeticky úsporné varenie. Pokrievky z nehrdzavejúcej ocele má odnímateľný termostat. Tento hrniec môžete používať na všetkých zdrojoch tepla. Všetky časti, okrem pokrievky môžete umývať v umývačke riadu.