Krehké cesto, šťavnatá náplň a krusta na vrchu koláča. Podľa toho spoznáte správny pie. Hoci zmienky o podobnom múčniku nájdeme už v starom Egypte či Ríme a prvé presnejšie recepty sa objavujú v latinských textoch z Anglicka zo 14. storočia, dnes je tento
dezert spájaný s krajinami Severnej Ameriky.
Pripravte si túto pochúťku aj u vás doma. Fantázii sa medze nekladú. Máte chuť na pie s lesným ovocím a chrumkavou krustou? Alebo ten s náplňou z čerešní a čokoládou, škoricou a vzorom na kruste? Alebo radi experimentujete a skúsite upiecť sladký batátovo-tekvicový pie s vykrojenými kúskami cesta namiesto krusty?
Zbiehajú sa vám slinky? Potom stavte na formu od Emile Henry. Kvalitný riad je polovica úspechu. Farby foriem potom môžete ľahko kombinovať a dopĺňať napríklad s formičkami ramequin alebo zanechať jednofarebnosť. To už je len na vás.
O značke:
Francúzska rodinná firma Emile Henry je pojmom medzi všetkými, ktorých ovládlo umenie pečenie a varenia. Ich
ručne vyrábaný keramický riad tej najvyššej kvality dáva klasickému obedu novú tvár. Výnimočný vzhľad, vďaka ktorému nielen pečenie, ale aj samotné servírovanie v miskách a formách, bude gurmánskym zážitkom pritom prináša od roku 1848.
Vďaka špeciálnej technológii je keramika odolná proti nárazu a poškriabaniu, takže na nej môžete pokojne krájať a používať ostré nástroje. Všetky skvosty Emile Henry sú navyše
vhodné do umývačky riadu, mikrovlnnej rúry a dokonca aj do mrazničky.
Recept na najlepší koláč máme každý iný, ale pokiaľ ide o ten najlepší riad na pečenie, pri všetkých znalcoch vyhráva
Emile Henry.