Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup. Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup.
  • Každý deň nová inšpirácia
  • 5 € v kreditoch na prvý nákup
  • Ukladanie obľúbených produktov
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku
Strážime ho za vás!

Zapli sme sledovanie dostupnosti pre produkt: Produkt už sledujete.

Až bude tento kúsok znovu k dispozícii, na váš e-mail ihneď odošleme správu. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať, alebo sledovanie zrušiť. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať.

Ok
Sledovanie zrušené

Sledovanie produktov bolo zrušené. Keby ste si to rozmysleli, môžete sledovanie znovu aktivovať.

Ok

Niekto vás predbehol

Mrzí nás to, ale niekto vás predbehol a váš kúsok je už zase vypredaný. Znovu sme sledovanie produktu aktivovali, aby bol nabudúce váš! Pokiaľ už o sledovanie nemáte záujem, môžete sledovanie produktu zrušiť.

Ok

Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Na Bonami nájdete najširšiu ponuku pre váš domov.
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Čo s vajíčkami po Veľkej noci? Máme pre vás 5 jednoduchých receptov

Iva Baltaretu · 1. apríl 2021

Tiež máte počas Veľkej noci veľa varených vajíčok a potom neviete, čo s nimi? Pripravte si s nami skvelé raňajky, desiatu alebo jednohubky k večernému posedeniu.

Uhorkové jednohubky s vajíčkami a lososom

Prichystajte jednoduché chuťovky k vínu. Lahôdku môžete servírovať k čerstvej bagetke na štýlovej tíkovej či akáciovej doske.

Na 5 kúskov budete potrebovať:

• 1 šalátovú uhorku

• 2 vajíčka

• 30 gramov údeného lososa

• 3 lyžice jogurtu

• vetvičku kôpru

• soľ a korenie na dochutenie

Ako na to?

1. Ošúpte uhorku. Šupky nemusíte vyhadzovať, využite ich na ozdobu.

2. Rozdeľte uhorku na 5 rovnakých častí a vydlabte vnútro.

3. Olúpané vajíčka pokrájajte na malé kúsky, rovnako nakrájajte aj lososa. Z lososa nechajte pár prúžkov na dekoráciu.

4. Zmiešajte vajíčka a lososa s jogurtom, dochuťte soľou, korením a nasekanými bylinkami.

5. Do vydlabaných uhoriek vložte zmes. Ozdobte kúskami lososa, kôprom a podávajte.

Vajíčková nátierka s medvedím cesnakom

V marci a apríli je sezóna medvedieho cesnaku. Jeho zelené lístky sú zdravé a skvele doplnia jednoduchú vajíčkovú nátierku.

Čo na ňu budete potrebovať?

• 4 uvarené vajíčka

• 4 lyžice majonézy

• hrsť medvedieho cesnaku

• malú cibuľku

• soľ a korenie na dochutenie

Ako na to:

1. Uvarené vajce ošúpte a pokrájajte na malé kúsky. Môžete využiť kuchynský krájač na vajíčka.

2. Cibuľku pokrájajte nadrobno, medvedí cesnak na kúsky. Potom všetko zmiešajte s vajíčkami a majonézou.

3. Dochuťte soľou a korením.

Tip: môžete servírovať v pita chlebíku alebo na pokrájanej bagetke a bohato ozdobte medvedím cesnakom.

Bageta s vajíčkom a šunkou

Kombinácia šunky a vajec je priam skvelá. Využite dostatok varených vajíčok a pripravte si ich v priebehu pár minút. Doplňte zeleným šalátom, maslom a získate výživnú desiatu na jarný výlet.

Čo budete potrebovať na výdatnú desiatu pre dvoch?

• svetlú farmársku bagetu

• 4 varené vajíčka

• 20 dkg kvalitnej šunky

• niekoľko listových šalátov

• maslo na bagetku

Ako na to?

1. Rozrežte bagetu a na obe vnútorné strany rozotrite maslo.

2. Varené vajíčka ošúpte a nakrájajte na plátky.

3. Na bagetu naskladajte šalát, vajce a šunku podľa chuti.

Tip: ak máte radi, môžete doplniť majonézou.

Vajíčková nátierka s reďkovkou

Recept na zdravší variant vajíčkovej nátierky máme z blogu Romany Böhmovej. Nátierka je skvelá na žitný chlebík a nezabudnite ju servírovať s dávkou zeleného šalátu, klíčkov a byliniek.

Budete potrebovať:

• 2 vajíčka

• 120 g Lučiny Linie (časť môžete nahradiť bielym jogurtom alebo cottage)

• 1 lyžičku dijonskej horčice

• niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

• mikrobylinky alebo pažitku

• reďkovky podľa chuti

• nasekané oriešky na ozdobu (napr. pistácie)

• korenie, soľ

Ako na to:

1. Varené vajíčka olúpte a nakrájajte na malé kocky.

2. Vajíčka dajte do misky, pridajte Lučinu, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu a podľa chuti osoľte a okoreňte.

3. Hotovú nátierku natrite najlepšie na ražný chlieb. Nakoniec ozdobte mikrobylinkami, na plátky nakrájanou reďkovkou a nasekanými orieškami.

Tip: zadovážte si stojan na vajíčka, využijete ho nielen počas Veľkej noci.

Recept na šalát Niçoise [nisuáz] pre nás pripravila Bára Říhová a je súčasťou jej Vajíčkovej kuchárky. Šalát Niçoise pochádza z francúzskeho mesta Nice. Pôvodne sa skladal z čerstvej zeleniny, ančovičiek, vajec a zálievky. Pridávaním ďalších surovín dostal dnešnú podobu. Je ideálny ako ľahký obed alebo večera.

Na šalát pre 4 osoby budete potrebovať:

• 500 g maličkých zemiakov

• 300 g rajčín

• 1 malý pohár olív

• 4 varené vajíčka

• 200 g tuniaka v plechovke

• mix šalátových listov

• 150 g mrazených alebo čerstvých zelených fazuliek

Na zálievku:

• štvrť hrnčeka oleja

• 2 lyžičky dijonskej horčice

• pár kvapiek šťavy z citróna

• soľ a čerstvo mleté korenie

Ako postupovať?

1. Zemiaky uvarte klasicky v šupke, potom ich olúpte a nakrájajte na polovice.

2. Vajíčka uvarte natvrdo, olúpte a nakrájajte na štvrtiny.

3. Rajčiny nakrájajte na štvrťky.

4. Fazuľky dajte na dve minútky spariť a potom ich prelejte studenou vodou, aby si zachovali farbu.

5. Suroviny na zálievku zmiešajte dohromady. Vznikne vám emulzia, môžete pridať aj dva žĺtky a budete mať majonézu.

6. Šalát Nicoise sa servíruje dvomi spôsobmi, buď všetko premiešate a dáte na tanier/misku, alebo naložíte na tanier a každý si zmieša alebo naberie podľa chuti.

Tip: nechce sa vám robiť zálievka? Zmiešajte olej s troškou šťavy z citróna. Super je posypať šalát nasekanou petržlenovou vňaťkou alebo čerstvým tymiánom (ideálne citrónovým).

Čo ešte pripraviť z varených vajíčok a ako ich skladovať?

• Vajíčko vám v chladničke vydrží až 2 týždne, ale pri izbovej teplote iba 3 dni.

• Z varených vajíčok pripravte zemiakový šalát, v ktorom bude viac vajec.

• Ozdobte s nimi obľúbenú kulajdu alebo šošovicový šalát.

• Chren a vajce je úžasná kombinácia. Stačí len olúpať, pokvapkať horúcim maslom a bohato navrstviť čerstvo nastrúhaný chren. Je to veľká lahôdka.

• Klasika je chutný chlieb s maslom a s nakrájaným vajíčkom, soľou a trochou pažítky.

Tip: nemusíte sa báť ani nafarbených vajíčok – ak ste použili špeciálne farbivo na škrupiny, je to v poriadku.

Dokončením registrácie uzavriete s Bonami.cz, a.s. túto zmluvu o spracovaní osobných údajov.