5 € pre vás RegistráciaPrihlásenie5 € pre vás Košík
DomovDomovInšpirácia

Pohostenie 3x inak: tipy na sladkú bodku podľa blogerky Dany Fráňovej

Už vám pri príprave dezertov definitívne došla inšpirácia? Nevešajte hlavu. Poprosili sme mladú blogerku a mamičku Danu Fráňovú tiež známu ako danunule, aby nám prezradila svoje obľúbené sladké recepty.

Nájdete tu slávnostnú tortu, zdravé pralinky plné vitamínov, ktoré budete mať hotové za pár minút aj rodinný recept na nadýchanú vianočku

Vianočný mrkvový koláč (zdravšia, ale lahodná verzia)

Korpus:
• 100 g špaldovej múky
• 70 g hladkej múky
• 3 vajcia
• 120 g rozpusteného masla
• 180 g trstinového cukru
• lyžica perníkového korenia (môže byť aj viac)
• lyžička škorice
• dve lyžičky prášku do pečiva (ideálne bez fosfátov)
• štipka soli
• lyžica ľanového semienka (nemusí byť)
• 30 g vlašských orechov
• 20 g lieskových orechov
• 250 g mrkvy
• 60 g hruškového alebo jablčného pyré
• kvapka rumu

Krém:
• 100 g kyslej smotany
• 250 g mascarpone
• 150 g ricotty
• 4 lyžice práškového cukru
• kvapka citróna

Ako na to?

Vyšľahajte vajcia s cukrom na hladkú penu. Potom pridajte rozpustené maslo a premiešajte. V druhej miske zmiešajte sypké ingrediencie - múku, korenie, soľ, ľanové semienko, prášok do pečiva a oriešky. Postupne primiešajte do tekutej zmesi. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu, pyré a kvapku rumu. Zamiešajte. Cesto vlejte do tortovej formy (cca 15 cm priemer) s papierom na pečenie alebo posypanej kokosom, či múkou. Pečte v rúre predhriatej na 170 stupňov približne 50 minút.
Cesto nechajte vychladnúť a medzitým si pripravte krém. Zmiešajte všetky ingrediencie, ochutnajte a prípadne pridajte cukor a smotanu.
Vychladnutú tortu rozkrojte a premažte krémom. Celú tortu potrite zvyškom krému a ozdobte.