Je pekné počasie a vy chcete zorganizovať grilovanie na terase alebo na záhrade? Skvelý nápad! Potrebujete len gril, ktorý vám poskytne rýchle, chutné a zdravé jedlo a vonkajší nábytok doplnený svetlami, aby ste sa mohli baviť aj po zotmení.
Food bloggerka Diana Oana (@cantboilanegg) pripravila chutné a ľahké menu s grilovaným morským vlkom, podávaným so šalátom so zapečenou cuketou a kozím syrom. V letnom menu, samozrejme, nesmie chýbať osviežujúca limonáda naliata z krásnej karafy! Skúsite to tiež?
• 4 červené morské ryby, vypitvané
• 1 bio citrón nakrájaný na plátky
• niekoľko vetvička čerstvého rozmarínu
• olivový olej
• soľ a korenie
1. Morského vlka dôkladne umyte a zbavte plutiev. Nie je nutné odstraňovať šupiny.
2. Dovnútra morského vlka vložte dva alebo tri plátky citróna a vetvičku čerstvého rozmarínu.
3. Morského vlka potrite z oboch strán trochou olivového oleja.
4. Položte morského vlka kolmo k rozpálenému grilu a opekajte ho 5 – 6 minút z každej strany.
5. Morského vlka pokvapkajte citrónovou šťavou a podávajte s cuketovým šalátom.
• 150 g baby špenátu/fetídy
• 2 – 3 cukety
• olivový olej
• 1 strúčik cesnaku
• soľ a korenie
• píniové semienka
• kozí syr alebo syr feta (podľa chuti)
1. Listy baby špenátu dôkladne umyte a osušte.
2. Cuketu nakrájajte pozdĺžne na 4 – 5 mm hrubé plátky.
3. Zmiešajte 2 – 3 lyžice olivového oleja so strúčikom roztlačeného cesnaku a potrite ním plátky cukety.
4. Posypte ich soľou a čerstvo nastrúhaným čiernym korením a plátky cukety opekajte na grile 2 – 3 minúty z každej strany.
5. Do misy dajte listy baby špenátu a pridajte uvarené plátky cukety.
6. Pokvapkajte trochou olivového oleja, pridajte niekoľko píniových semienok a niekoľko kúskov kozieho syra alebo syra feta (podľa chuti).
7. Šalát podávajte s morským vlkom.
• 1 l čistej/minerálnej vody
• lístky mäty
• jahody
• med
• 2 bio citróny
1. Jahody nakrájajte na plátky a vložte ich do džbánu.
2. Listy mäty nasekajte najemno a pridajte ich k jahodám.
3. Nakrájajte dva alebo tri plátky citróna a pridajte ich do karafy.
4. Citróny rozkrojte napoly a vytlačte z nich šťavu pomocou odšťavovača. Jahody a mätu zalejte citrónovou šťavou.
5. Doplňte čistou alebo minerálnou vodou
6. Limonádu podávajte tak, ako je, alebo osladenú medom.
7. Ak chcete vyzerať elegantnejšie, môžete nakrájať celú jahodu a pripevniť ju na pohár.