1. Všetky ingrediencie na perníčky dajte do misy kuchynského robota, použite nástavec typu K a nechajte spracovať cca 10 minút cesto.
2. Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie či voskovaného obrúska a dajte aspoň na 2 hodiny, ale najlepšie cez noc vychladiť do chladničky.
3. Po tejto dobe vytiahnite cesto, nechajte ho trochu povoliť cca 20 minút a na pomúčenej ploche ho valčekom rozvaľkajte na hrúbku cca 5 mm.
4. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Použite horný a spodný ohrev s horúcim vzduchom.
5. Teraz veľkonočnými vykrajovadlami obtlačujte do cesta požadované tvary. Ak si nie ste istí v zdobení, najľahším tvarom budú vajíčka.
6. Vykrojené perníčky premiestnite na plech s papierom na pečenie a dajte ich piecť na 8 – 10 minút. Dávajte v priebehu pečenia pozor, nech sa nepripália!
7. Hotové perníčky nechajte vychladnúť a premiestnite ich na mriežku a nechajte vychladnúť. Zdobte najlepšie na druhý deň.
8. Pripravte si polevu. Najprv cukor dôkladne preosejte, aby sa v poleve netvorili hrudky a neupchávala sa v zdobičke.
9. Vareškou vyšľahajte v mise cukor, citrónovú šťavu a bielok tak, aby ste dosiahli jemnú konzistenciu.
10. Cukrárske vrecko vložte do vysokého pohára, kraje vyhrňte cez hranu pohára a naplňte polevou. Ľubovoľne ozdobte.