Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Romantika a recept na chutnú bábovku od Mirky z blogu Chudnem jedlom

Je pravdou, že v interiéroch sme posledné mesiace trávili až nadpriemerne veľa času, no keďže počasie nám začína priať a sľubuje dlhšie dni plné slnečných lúčov, rozhodli sme sa vám spolu s Mirkou Chvostekovou z blogu Chudnem jedlom ukázať, ako môžete kúsok svojej domácej romantiky preniesť do krásnej prírodnej scenérie.

Vytvorte si svieže a nežné prostredie podtrhnuté prírodnými motívmi v podobe kvitnúcich stromov, zelene a čerstvého závanu voňavej jari.

Dekoratívne osvetlenie

A aký je kľúč k dokonalej romantickej nálade? No predsa osvetlenie. To zaručene vykúzlite pomocou sviečok a svietnikov.

Mirka stavila na kameninový svietnik vo farbe použitých sviečok a na pútavé dekorácie pre domáce rastliny použila drôtený kôš s terakotovým kvetináčom a svetlý úložný košík z morskej trávy.

Bonusové faktory, ktoré vám v exteriéri pomôžu navodiť romantiku sú najmä relaxačné a osviežujúce kvetinové vône vašej záhrady.

Voňavá bábovka

Aká by to však bola romantika bez dobrôt na stole... Mirka je na Slovensku známa ako úspešná foodblogerka zameraná na zdravú formu stravovania. Vďaka nej sa jej podarilo schudnúť neuveriteľných 22 kg a svoje rady a tipy na výživné, zdravé jedlo pre každú časť dňa dnes zdieľa aj s ostatnými nadšencami na svojom blogu Chudnem jedlom.

Keďže láska prechádza cez žalúdok, Mirka si pre vás na záver pripravila malé prekvapenie v podobe voňavej bábovky. Dajte si však pozor! Jej omamná vôňa totiž môže prilákať susedov z okolia na návštevu.

Bábovka s tvarohom a mrkvou osviežená vanilkou a kôrou z citróna

Na prípravu receptu budete potrebovať tieto suroviny:

250 g polohrubej múky • 250 g tvarohu • 250 g očistenej mrkvy • 220 g masla • 100 g kokosového cukru • 100 g medu • 4 vajcia • 1 prášok do pečiva bez fosfátov • 2 ČL sódy bikarbóny • 1 PL kakaa • citrónovú kôru • štipku vanilky

Postup je pomerne jednoduchý. Začíname tým, že si najprv pripravíme cesto tak, že:

1. Maslo, cukor, med a žĺtka vymiešame, pridáme tvaroh a múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a sódou bikarbónou.
2. Následne pridáme mrkvu postrúhanú najemno, citrónovú kôru a vanilku.
3. Do cesta na záver zľahka primiešame sneh.
4. Formu na bábovku potrieme maslom a obsypeme múkou, vylejeme cesto a povrch uhladíme.
5. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňoch približne 50 minút.

TIP: bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy, polejeme horúcou čokoládou a posypeme sušeným kokosom alebo mletými pistáciovými orechami.

DOBRÚ CHUŤ!