5 € pre vás RegistráciaPrihlásenie5 € pre vás Košík

Sladký bar podľa foodblogerky Kitchen Story

Doprajte milovníkom sladkého lákavý kútik plný dobrôt. Je jedno, či chystáte oslavu pre deti, alebo dospelých. Stavte na jednoduché dezerty, základné vybavenie a trochu toho dekoratérskeho umu. Ohromte karamelovými cupcakmi, lahodnou panna cottou, nepečenými lízankami a mini dezertom Pavlova. S receptami od foodblogerky Kitchen Story bude príprava sweet baru hračka!

Karamelové cupcaky

Množstvo: 12 kusov
Čas prípravy: 40 minút
Pečenie: 20 minút

Cesto:
100 g masla
160 g krupicového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
2 vajcia
200 g hladkej múky
1,5 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
50 ml mlieka

Krém:
300 g karamelového Salka
400 g mascarpone

Zdobenie:
12 karameliek a nasekané pekanové orechy

Postup:

1.
Rúru predhrejte na 170 °C. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.

2.
Maslo a cukor vyšľahajte do peny. Pridajte vanilkový extrakt a postupne zapracujte jedno vajce a po chvíli druhé.

3.
V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Suchú zmes pridajte do vyšľahanej peny z masla a vajec. Prilejte mlieko a vymiešajte hladké cesto.

4.
Cestom vyplňte pripravené papierové košíčky do výšky tri štvrtiny. Vložte do rúry a pečte 20 minút.

5.
Pripravte krém. Vyšľahajte pomocou mixéra s metličkami karamelové salko a mascarpone.

6.
Upečené cupcakes nechajte vychladnúť. Do zdobiaceho vrecka vložte pripravený krém a naneste ho na cupcaky.

7.
Na záver ozdobte nakrájanými karamelkami a nasekanými pekanovými orechmi.

Nepečené cake pops

Množstvo: 20 kusov
Čas prípravy: 30 minút + chladnutie

Cesto:
150 g piškót
50 g vlašských orechov
4 lyžice práškového cukru
2 lyžice kakaa
1 lyžička perníkového korenia
50 g masla s izbovou teplotou
200 g mascarpone

Poleva:
200 g horkej čokolády
80 g masla

Zdobenie:
rozdrvené lyofilizované ovocie
rozdrvené pistácie
čokoládové zdobenie

Postup:

1.
Piškóty a orechy vložte do stolového mixéra a rozmixujte najemno. Nasypte do misy a pridajte práškový cukor, kakao a korenie. Dôkladne premiešajte.

2.
Do sypkej zmesi pridajte maslo a mascarpone. Miešajte pokiaľ nevznikne kompaktná hmota. Tú dajte aspoň na 30 minút chladnúť do chladničky.

3.
Vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť maslo a na kúsky nalámanú čokoládu.

4.
Z vychladeného cesta tvarujte guľôčky a do ich stredu zapichnite tyčinku na lízanky. Lízanky namočte v čokoládovej poleve a zasypte ozdobou podľa vášho výberu.

5.
Dajte chladiť do chladničky ideálne cez noc alebo aspoň 2 hodiny.

Panna cotta s bielou čokoládou a malinami

Množstvo: 4 porcie
Čas prípravy: 20 minút + chladnutie

Suroviny:
500 ml 30 % smotany
70 g kryštálového cukru
semienka z 1 vanilkového struku
štipka soli
3 plátky želatíny
100 g bielej čokolády

Zdobenie:
čerstvé maliny a rozdrvené lyofilizované maliny

Postup:

1.
Smotanu nalejte do menšieho hrnca a zahrejte tesne pod bod varu. Myslite na to, že by sa smotana nemala variť a včas ju odstavte z platne. Pridajte cukor, malú štipku soli a vanilkové semienka, miešajte metličkou pokiaľ sa cukor nerozpustí.

2.
Do hlbokého taniera dajte vodu a vložte do nej plátky želatíny. Tie po chvíľke zmäknú a nastane čas vybrať ich. Vytlačte z nich prebytočnú vodu, pridajte do horúcej smotany a dobre premiešajte.

3.
Nad vodným kúpeľom v žiaruvzdornej mise nechajte rozpustiť na kúsky rozlámanú čokoládu. Potom za stáleho miešania prilievajte po častiach smotanovú zmes.

4.
Zmes na panna cottu nalejte do pohárov a kým ju dáte do chladničky, nechajte ju ešte chvíľu vychladnúť pri izbovej teplote. V chladničke nechajte pôsobiť ideálne cez noc, minimálne však 4 – 5 hodín.

5.
Na servírovanie použite čerstvé maliny a na kúsky rozdrvené lyofilizované maliny.

Objavte viac inšpirácie pre svoju kuchyňu