Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup. Vytvorte si účet a získajte zľavu až 5 € na prvý nákup.
  • Každý deň nová inšpirácia
  • 5 € v kreditoch na prvý nákup
  • Ukladanie obľúbených produktov
alebo
Vstúpiť prostredníctvom Facebooku
Strážime ho za vás!

Zapli sme sledovanie dostupnosti pre produkt: Produkt už sledujete.

Až bude tento kúsok znovu k dispozícii, na váš e-mail ihneď odošleme správu. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať, alebo sledovanie zrušiť. Môžete si zmeniť adresu, na ktorú sa má správa zaslať.

Ok
Sledovanie zrušené

Sledovanie produktov bolo zrušené. Keby ste si to rozmysleli, môžete sledovanie znovu aktivovať.

Ok

Niekto vás predbehol

Mrzí nás to, ale niekto vás predbehol a váš kúsok je už zase vypredaný. Znovu sme sledovanie produktu aktivovali, aby bol nabudúce váš! Pokiaľ už o sledovanie nemáte záujem, môžete sledovanie produktu zrušiť.

Ok

Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Slávnostná domáca hostina

Či už chystáte rodinnú oslavu, alebo si len chcete spestriť tradičný nedeľný obed, s našimi tipmi na slávnostne prestretú tabuľu a prípravu výborného pohostenia to bude hračka. Presvedčte sa.

A to najlepšie nakoniec? Samozrejme pohárik dobrého vínka. Aby ste si ho vychutnali ako praví gurmáni, nezabudnite ho podávať pri správnej teplote.

Presnosť robí majstra

Teplomer mäsa je veľmi praktickým kuchynským pomocníkom, s ktorým predítete kulinárskym nehodám. Obľúbeným typom je vpichový, ale môžete sa stretnúť tiež s bimetalovým, ktorý sa do rúry len vloží.

Recept na svätomartinskú hus

Ingrediencie: hus, soľ, rasca, rozmarín, na dieliky nakrájané jablká


Hus najprv dôkladne zvnútra aj zvonku umyjeme, potom ju po oboch stranách osolíme, posypeme rascou a necháme v chlade odležať.

Zhruba tri hodiny pred pečením ju prenesieme do izbovej teploty.
Osolenú hus vložíme do pekáča prsiami nadol, podlejeme vodou a pečieme v predhriatej rúre na 130 stupňov približne tri hodiny. Počas pečenia hus niekoľkokrát otočíme a znova priklopíme, zabránime tak vysušenie mäsa. Prepichneme tiež kožu, aby sadlo mohlo vytekať.

Po troch hodinách hus obložíme rozmarínom a na dieliky nakrájanými jablkami. Pečieme ďalších 40 minút. Posledných 20 minút zvýšime teplotu na 170 stupňov a hus odkryjeme, vytvorí sa tak chrumkavá kožtička.

Vyšperkované dezerty

Dokonalá hostina sa nezaobíde bez dokonalých dezertov. Aj tradičná bábovka sa môže stať malým umeleckým dielom. S jedinečnou formou vytvoríte pre slávnostnú tabuľu luxusne pôsobiaci múčnik. A ak ho ešte vystavíte na vkusný sklenený podstavec, rozhodne nezostane bez povšimnutia.

Na stupňoch záleží

Aby ste o prežitok z kvalitného vína neprišli, je nutné dbať na správne servírovanie. Biele a ružové podávajte pri teplote 5 až 7 stupňov, chuť červených vín najviac vynikne medzi 10 až 12 stupňami.

Dokončením registrácie uzavriete s Bonami.cz, a.s. túto zmluvu o spracovaní osobných údajov.