Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Trendy v pečení: veľký efekt s minimom námahy

Tiež ste vždy obdivovali umelecké výrobky vašej obľúbenej kaviarne alebo cukrárne? Teraz si môžete aj doma upiecť dezert, ktorý bude vyzerať ako od profesionála. Tohtoročným trendom v pečení sú totiž formy na pečenie z materiálov, ktoré vám pomôžu vyčariť tie najkrajšie dezerty s minimom námahy. Poďme sa na ne pozrieť.

Embosované valčeky

Pri pečení vždy platí, že rovnako ako jedia ústa, musia jesť aj oči. Embosované valčeky dodajú vašim sušienkam originálny vzhľad, vďaka ktorému už nemusíte cukrovinky ďalej zdobiť.

Valček môžete použiť na perníkové, linecké a sušienkové cesto alebo marcipán. Použitie valčeka je jednoduché. Hladkým valčekom vyváľate cesto asi na 0,5 cm a pri poslednom váľaní silnejšie prejdete celé cesto embosovaným valčekom.

Aby motív na embosovanom pečive vynikol, zvoľte cesto, ktoré neobsahuje sódu a kypriaci prášok (alebo ho obsahuje len minimálne množstvo).

Tvarované formy na bábovky

Bábovka patrí k veľmi obľúbeným dezertom. Hodí sa na nedeľnú desiatu aj ako občerstvenie pre návštevu. Stačí jednoduchý recept a neobvyklý tvar formy urobí z bábovky niečo extra. Forma poslúži aj ako skvelý darček na Vianoce či narodeniny.

Pri výbere venujte pozornosť materiálu, z ktorého je forma vyrobená. Tým môže byť liatina, silikón, hliník alebo keramika.

Silikónové formy

V posledných rokoch sa o slovo hlásia silikónové formy. Ich najväčšou výhodou je, že sa nemusia vymazávať. Zo silikónu sa vyrábajú najrôznejšie druhy foriem na pečenie, valčeky na cesto, stierky, zapekacie misy, podložky aj chňapky. Silikón navyše neakumuluje teplo, preto sa pri manipulácii s upečenými dezertmi nespálite.

Formy vynikajú aj nízkou hmotnosťou a jednoduchou manipuláciou. Sú elastické a nepriľnavé, takže bábovku alebo iný výrobok ľahko vyklopíte, čo pri iných materiáloch nie je vždy pravidlom. Okrem pečenia sa skvele hodia aj na prípravu chladených dezertov aj na zamrazenie krémov alebo ľadových ozdôb.

Teraz už viete, aké sú trendy v pečení. Pustite sa do výberu produktov, ktoré vám uľahčia prácu.