Na servírovanie:
V strednej mise zmiešajte múku, škrob, prášok do pečiva, sódu, soľ a korenie. Zmes dobre premiešajte. Prípadne môžete aj prekypriť presypaním cez jemné sitko.
V malom hrnci na nízky výkon rozpustite všetko maslo. Keď je tekuté, hrniec odstavte a pridajte doň všetky zvyšné ingrediencie. Teda kefír, vajcia, nastrúhaný syr a bylinky. Rozohrejte si vaflovač na stredne vysoký až vysoký výkon.
Teraz obe zmesi krátko premiešajte. Opäť tu platí rovnaké pravidlo ako napríklad u lievancov, zmes nesmiete prepracovať. Miešajte len tak dlho, ako je to nutné, aby v ceste nezostala nerozmiešaná múčna zmes. Hneď ako je cesto hotové, môžete piecť vafle pekne dozlatista. Nezabudnite plochu vaflovača ošetriť ideálne tukom v spreji, ten funguje najlepšie.
Vafle servírujte obložené volským okom, údeným lososom, bylinkami či zeleninou.
Na servírovanie:
Dajte do stredného hrnca všetky ingrediencie na kašu. Postavte na platňu a krátko všetko povarte, kým nezhustne.
Medzitým si na panvici krátko orestujte oriešky, až budú hotové, odstavte panvicu a pokvapkajte ich javorovým sirupom. Hotové ich presuňte na kúsok papiera na pečenie, aby vychladli.
Do panvice dajte ovocie pokrájané na mesiačiky, maslo, 1 dcl vody, škoricu a povarte, kým ovocie nezmäkne. Čas sa podľa druhu ovocia bude výrazne meniť.
Pripravte kašu do misiek, na vrch rozložte ovocnú zmes vrátane šťavy, orechy či semienka, nakoniec môžete ľahko pokvapkať javorovým sirupom.