Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Menu
5 €RegistráciaPrihlásenie5 €Košík
DomovDomovInšpirácia

Pripravte si brunch podľa foodblogerky Kitchenette

Užite si víkendové raňajky. Nevadí, keď sa predĺžia až k obedu. Doprajte si preto parádny domáci brunch podľa foodblogerky Kitchenette. Bude vám k tomu stačiť základné kuchynské vybavenie, kvalitné suroviny a trocha času.

Aké recepty nesmú chýbať? Napríklad slané vafle. Môžete ich totiž servírovať snáď so všetkým, čo vás napadne. Milovníci sladkého zase ocenia ovsenú kašu so škoricou a vanilkou. Nechajte sa inšpirovať fotkami a hurá do toho!

Syrové vafle

4 porcie
Suroviny:
220 g hladkej pšeničnej múky (polovicu môžete nahradiť celozrnnou)
40 g kukuričného škrobu
1 lyžička prášku do pečiva
½ lyžičky sódy na pečenie
1 lyžička soli, čerstvo mleté čierne korenie
330 g kefíru
2 vajcia
60 g masla
110 g nastrúhaného syra (gouda alebo čedar)
140 g nasekaného špenátu
Na servírovanie:
nakrájaná zelenina (avokádo, kríkové paradajky, cibuľku, olivy)
feta syr
plátky údeného lososa
vetvička kôpru s lístkami bazalky
volské oko

Postup:
1.
V strednej mise zmiešajte múku, škrob, prášok do pečiva, sódu, soľ a korenie. Zmes dobre premiešajte. Prípadne môžete aj prekypriť presypaním cez jemné sitko.
2.
V malom hrnci na nízkom výkone rozpustite všetko maslo. Keď je tekuté, hrniec odstavte a pridajte doň všetky zvyšné ingrediencie. Teda kefír, vajce, nastrúhaný syr a bylinky. Rozohrejte si vafľovač na stredne vysoký až vysoký výkon.
3.
Teraz obe zmesi krátko premiešajte. Opäť tu platí rovnaké pravidlo ako napríklad u lievancov, zmes nesmiete prepracovať. Miešajte len tak dlho, ako je to nutné, aby v ceste nezostala nerozmiešaná múčna zmes. Ak je cesto hotové, hneď môžete piecť vafle. Nezabudnite plochu vafľovača ošetriť ideálne tukom v spreji, ten funguje najlepšie.
4.
Vafle servírujte obložené volským okom, údeným lososom, bylinkami či zeleninou.

Ovsená kaša

4 porcie
Suroviny:
1 jablko nastrúhané vrátane šupky
130 g ovsených vločiek jemných
1 l vody
3 lyžice chia semienok
štipka soli
2 lyžice medu
korenie (škorica, kardamón či vanilka)
Na servírovanie:
4 broskyne marhule alebo slivky
20 g masla
1 dcl vody
½ lyžičky škorice, vanilky alebo kardamónu
hrsť (orestovaných) orieškov či semienok
1 lyžička javorového sirupu alebo medu

Postup:
1.
Dajte do stredného hrnca všetky ingrediencie na kašu. Postavte na platňu a krátko všetko povarte, kým nezhustne.
2.
Medzitým si na panvici krátko orestujte oriešky, keď budú hotové, odstavte panvicu a pokvapkajte ich javorovým sirupom. Hotové ich presuňte na kúsok papiera na pečenie, aby vychladli.
3.
Do panvice dajte ovocie pokrájané na mesiačiky, maslo, 1 dcl vody, škoricu a povarte, kým ovocie nezmäkne. Čas sa podľa druhu ovocia bude výrazne meniť.
4.
Pripravte kašu do misiek, na vrch rozložte ovocie vrátane šťavy, orechy či semienka, nakoniec môžete jemne pokvapkať javorovým sirupom.

Teraz zostáva už len to najlepšie. Privolať svojich najdrahších k stolu a užiť si spoločne pomalé ráno.
Dobrú chuť!

Objavte viac inšpirácie pre svoju kuchyňu