Náročnosť: ľahké
Čas: do 1 h
Počet porcií: cca 3 x 150 ml
Čo so slivkovým džemom? Skúste ho použiť aj na slivkovú omáčku k mäsu
1. Umyté a vykôstkované slivky dajte do kastrólika, podlejte 1 - 2 lyžicami vody a na miernom stupni povarte do zmäknutia. Potom slivky rozmixujte. Ak máte veľmi zrelé, mäkké slivky, môžete ich rovno rozmixovať na pyré.
2. Pektín rozmiešajte v cukre a pridajte ho do sliviek spolu so škoricou a šťavou z citróna. Ešte všetko krátko povarte, 3 – 5 minút stačí.
3. Horúci džem ihneď plňte do pohárov. Poháre buď na chvíľu otočte hore dnom, alebo v nich džem môžete klasicky zavariť.
Tip: pri ukladaní džemu do pohárov venujte pozornosť tomu, nech sú čisté, vysterilované a suché.
Do slivkového džemu môžete využiť aj iné korenie