Grilovanie na drevenom uhlí patrí k najobľúbenejším formám prípravy pokrmov na rošte. Ponúka totiž množstvo výhod, vďaka ktorým môžete záhradný gril na drevené uhlie využiť takmer všade – na terase, záhrade aj v mestskom parku.
Aké sú jeho ďalšie klady a ktorý typ vybrať pre grilovanie na balkóne? To si prečítate v nasledujúcom článku. Tak už na nič nečakajte a užite si pôžitok z grilovania!
Najväčšou výhodou grilov na drevené uhlie je predovšetkým jedinečná atmosféra a nezameniteľná chuť i vôňa pripraveného mäsa, ktorej sa nič nevyrovná.
Dosiahnuť optimálnu teplotu však môže spočiatku vyžadovať trochu cviku. Čím dlhšie je uhlie zapálené, tým intenzívnejší žiar vydáva. To sa dá ale regulovať jednoducho – odoberaním či pridávaním paliva.
Vzhľadom na to, že na rošte grilujete pomerne pri vysokej teplote, využijete gril najmä na prípravu menších alebo tenších kúskov mäsa a zeleniny.
Pri griloch s poklopom môžete pripravovať pokrmy aj nepriamou metódou, ktorá napodobňuje pečenie v rúre. Tento spôsob sa hodí aj pre väčšie kusy mäsa.
Grilovania sa nemusíte vzdávať ani na balkóne či v parku. Stačí, ak zvolíte prenosný či stolový bezdymový gril na drevené uhlie.
Vďaka inovatívnej technológii nevzniká žiadny dym, zápach, ani škodlivé látky. Môžete ho tak použiť aj v interiéri.