Až -15 % na kúpeľňu | Ušetrite ešte dnes →
Mid Season Sale | Ušetrite až 50 % →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Halloweenske recepty nielen pre deti

Október sa už nesie v duchu príprav na Halloween a s ním prichádza aj príprava strašidelných osláv a pochúťok. Kto by si nechal ujsť atmosféru plnú tekvíc a duchov? Dá sa povedať, že Halloween je v našej krajine čoraz populárnejší. Pripravili sme pre vás jednoduché halloweenske muffiny, krvavé prsty a tekvicové buchty. Recepty sú jednoduché, môžete si ich vychutnať počas veľkej oslavy.

Tekvicové muffiny

Ingrediencie:

  • 150 g tekvicového pyré (zvyšok môžete použiť na tekvicové lievance),
  • 1 šálka (250 ml) hladkej múky,
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
  • 2 polievkové lyžice medu,
  • 2 vajcia,
  • 1/3 šálky slnečnicového oleja,
  • ½ šálky trstinového cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 1 čajová lyžička škorice,
  • 1/2 čajovej lyžičky sladkého korenia na pečenie (nepovinné).
  • Postup:
    1. Na recept budete potrebovať tekvicové pyré. Na jeho prípravu potrebujete jednu tekvicu hokkaido, uvarenú alebo upečenú v rúre na plechu. Môžete ju olúpať alebo nie. Pečte pri teplote 180 stupňov necelú hodinu a potom nechajte vychladnúť. Potom ju prekrojte na polovicu, vydlabte vnútro, nakrájajte na kocky a rozmixujte s trochou vody.
    2. Vajíčka vyšľaháme spolu s trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom a medom. Pridáme olej, tekvicové pyré a korenie.
    3. Zmes dobre vyšľaháme a potom pridáme múku a prášok do pečiva.
    4. Cesto nalejte do formy. My sme použili špeciálnu halloweensku. Vložíme do rúry a pečieme asi 25 minút pri teplote 180 stupňov.
    5. Muffiny môžete podávať aj na raňajky alebo desiatu. Dospelí si ich vychutnajú so šálkou kávy.

    Halloweenske čarodejnícke prsty

    Zloženie:

  • 45 gramov masla,
  • 1/2 šálky polohrubej múky,
  • 2 čajové lyžičky hnedého cukru,
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu,
  • 2 lyžice mlieka,
  • 1 čajová lyžička kakaa ,
  • rozpolené olúpané mandle.
  • Postup:
    1. Múku, cukor, vanilkový extrakt a kakao spolu zmiešajte a prstami jemne spojte s maslom. V prípade potreby pridajte mlieko.
    2. Vymiesime hladké a nelepivé cesto.
    3. Zabalte ho do potravinovej fólie a nechajte ho v chladničke aspoň hodinu.
    4. Z cesta vytvarujte malé valčeky (z tohto množstva vznikne asi 12 - 15 valčekov). Na dvoch miestach zľahka pritlačte a potom jemne narežte na výstupkoch, aby ste vytvorili malé záhyby podobné prstom.
    5. Prilepte polovičky mandlí.
    6. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C približne 15 minút.
    7. Ak chcete nechtom dodať strašidelný vzhľad, po upečení oddeľte mandľu od prstov a zlepte ju ríbezľovým (alebo iným jasne červeným) džemom.

    Halloweenske čarodejnícke prsty

    Halloweenske čarodejnícke prsty

    Tekvicové buchtičky

    Zloženie:

  • 200 ml mlieka,
  • 20 g čerstvého droždia,
  • 80 gramov práškového cukru,
  • 500 gramov hladkej múky,
  • 1 vajce,
  • 100 gramov masla,
  • 3 - 4 lyžice tekvicového pyré,
  • štipka soli.

    Náplň:
    Tvaroh, mak, orechy, džem alebo aj nutella. Záleží na vašej chuti.

    Čo ešte budete potrebovať: pripravte si tiež potravinový povrázok a škoricu na tekvicové stopky.
  • Postup:
    1 Pripravte si tekvicové pyré. To sa pripraví varením tekvice. Potom ju scedíme a rozmixujeme na hladké pyré.
    2. Pripravte kvások rozdrobením droždia do vlažného mlieka. Pridáme lyžicu cukru a lyžicu múky. Premiešame a počkáme asi 20 minút, kým kvások zdvojnásobí svoj objem.
    3. Potom v mise vymiesime cesto. Zmiešajte všetky prísady vrátane kvásku a tekvicového pyré. Malo by sa vytvoriť hladké, nelepivé cesto.
    4. Cesto nechajte asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
    5. Potom cesto rozdeľte na približne 16 kusov a zľahka ich rozvaľkajte na placky. Do stredu položíme plnku.
    6. Potom cesto spojte a vytvarujte z neho bochníky. Pomocou šnúrky bochníčky zviažte ako malé darčeky, aby vyzerali ako malé tekvičky. Cesto príliš neutiahnite, bude ďalej kysnúť. 7. Bochníky nechajte 10 minút kysnúť a potom ich pečte v rúre približne 20 - 30 minút. Opäť to závisí od veľkosti a vašej rúry. 8. Odstráňte záviny a na záver vytvorte stopky s kúskom škorice.

    Tekvice zviazané povrázkom pred pečením

    Tekvice zviazané povrázkom pred pečením

    Po upečení tekvice ozdobte tyčinkou škorice alebo kúskom muškátového orieška.

    Po upečení tekvice ozdobte tyčinkou škorice alebo kúskom muškátového orieška.