1. Na panvicu dajte maslo a cesnak a nechajte ho niekoľko minút restovať. Pridajte hrášok, vodu, mätu a soľ, priklopte a varte, kým hrášok nezmäkne.
2. Všetko vložte do mixéra a pridajte crème fraîche. Zapnite mixér a občas zoškrabnite steny nádoby, aby ste sa uistili, že je všetko rozmixované do hladkého krému. Krém prelisujte cez husté sitko, aby ste odstránili všetky malé kúsky, ktoré v ňom zostali. Prikryte, aby zostal teplý.
3. Lososa osoľte a okoreňte. Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a vložte do nej filety z lososa kožou dole. Opekajte 5 minút, potom pridajte sóju, javorový sirup a sezamový olej. Lyžicou polievajte hornú stranu lososa ďalšie 2 – 3 minúty, kým nezhnedne. Ak chcete, môžete panvicu vložiť na ďalších 5 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov, aby ste sa uistili, že je vnútro prepečené.