Až -20 % na záhradu | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Vytvorte si doma kulinársky zážitok: losos a hráškový krém

Predstavte si reštauráciu s vynikajúcou kuchyňou. Používajú najkvalitnejšie suroviny a kulinárske techniky, o ktorých môžeme len čítať. Prečo ale nepreniesť niečo z tohto kúzla aj do vlastnej kuchyne? Nebojte sa experimentovať, pohrajte sa s prezentáciou pokrmov, aby sa váš tanier stal skutočným umeleckým dielom, ktoré poteší všetkých hostí.

A s tými správnymi chuťami získate dojem, ako by ste si sadli do elitnej reštaurácie. Samozrejme, prezentácia je polovica dojmu, a práve tu nastupuje Bonami so svojou neodolateľnou ponukou tanierov.
Ingrediencie pre lososa
  • 4 filety z lososa s kožou (každý asi 180 gramov),
  • morská soľ,
  • korenie,
  • olivový olej,
  • 4 lyžice sójovej omáčky,
  • 1 lyžica javorového sirupu,
  • 1 lyžica sezamového oleja.
  • Ingrediencie pre hráškový krém

  • 500 gramov mrazeného mladého hrášku,
  • 2 lyžice masla,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 100 ml vody,
  • asi 10 lístkov mäty,
  • 2 lyžičky morskej soli,
  • 2 lyžice crème fraîche alebo mascarpone.
  • Príprava

    1. Na panvicu dajte maslo a cesnak a nechajte ho niekoľko minút restovať. Pridajte hrášok, vodu, mätu a soľ, priklopte a varte, kým hrášok nezmäkne.

    2. Všetko vložte do mixéra a pridajte crème fraîche. Zapnite mixér a občas zoškrabnite steny nádoby, aby ste sa uistili, že je všetko rozmixované do hladkého krému. Krém prelisujte cez husté sitko, aby ste odstránili všetky malé kúsky, ktoré v ňom zostali. Prikryte, aby zostal teplý.

    3. Lososa osoľte a okoreňte. Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a vložte do nej filety z lososa kožou dole. Opekajte 5 minút, potom pridajte sóju, javorový sirup a sezamový olej. Lyžicou polievajte hornú stranu lososa ďalšie 2 – 3 minúty, kým nezhnedne. Ak chcete, môžete panvicu vložiť na ďalších 5 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov, aby ste sa uistili, že je vnútro prepečené.

    Servírovanie

    Na taniere dajte lyžicu hráškového krému a na okraj položte lososa. Hráškový krém ozdobte klíčkami hrášku, čerstvou mätou, nakladanou cibuľkou, jedlými kvetmi, trochou kaparov, hubovými chipsami, trochou celého vareného hrášku. V prípade potreby môžete pridať niekoľko kvapiek pikantnej omáčky, napríklad srirachu. Dobrú chuť!