Máte radi tradičné chlebíčky so šunkou, alebo skôr neobvyklé nátierky?
Tip: do šalátu môžete pridať aj čerstvú cibuľu, ale taký šalát je nutné spotrebovať čo najskôr, pretože cibuľa v ňom začne kvasiť. Bez cibule vydrží v chladničke asi 5 dní.
Klasické chlebíčky so zemiakovým šalátom ozdobené uhorkou a paprikou.
Na domáci roastbeef budete potrebovať:
Z jednej nátierky urobíte niekoľko druhov chlebíčkov, stačí len použiť iné chute zeleniny, byliniek a ovocia.
Chlebíčky vyzdobené rôznymi nátierkami, salámami a syrmi sú perfektné nielen na silvestrovskú oslavu.
Na smotanovú nátierku si pripravte:
Chlebíčky na stôl servírujte po častiach a postupne dopĺňajte čerstvými z chladničky.
Chlebíčky pred viac ako 100 rokmi vymyslel lahôdkar Jan Paukert, keď v roku 1916 založil v Prahe so svojou ženou Štěpánkou luxusné lahôdkarstvo. Inšpiroval ho k tomu priateľ, český umelec Jan Skramlík, pretože obložený chlieb na neho bol veľmi veľký, jednohubka veľmi malá, a tak Paukert prišiel s chlebíčkom, aký už poznáme aj my.
V tej dobe boli chlebíčky lahôdkou pre smotánku a ten slávnostný punc vznešenosti si udržali dodnes. Za najväčšiu lahôdku vtedy patril chlebíček s roastbeefom, ktorý sa medzi najobľúbenejšie radí aj v dnešnej dobe. Veľmi obľúbený bol aj chlebíček so šalátom, šunkou a suchou salámou.
Dnes existuje už nespočetné množstvo druhov chlebíčkov, ale tá klasika s roastbeefom alebo šalátom a šunkou aj po viac ako 100 rokoch stále patrí medzi najobľúbenejšie.