Až -15 % na kúpeľňu | Ušetrite ešte dnes →
Mid Season Sale | Ušetrite až 50 % →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Návšteva kuchynského štúdia v Záhrebe

Navštívili sme moderné kuchynské štúdio v chorvátskom Záhrebe, ktoré vzniklo ako miesto, kde sa snúbi láska ku gastronómii, fotografovaniu a workshopom. Za názvom Kotluša, o ktorom si povieme neskôr, stoja Vedran a Mihaela, mladý pár, ktorý okolo seba už roky zhromažďuje milovníkov dobrej fotografie a ešte lepšieho jedla. Sme radi, že sa výrobky z Bonami stali súčasťou Kotluša. Ale teraz to najdôležitejšie, kto a čo je Kotluša?

Synonymum pre špeciálne príležitosti

Samotný názov Kotluša pochádza zo slovanského výrazu pre veľký kotol, nádobu, v ktorej sa pripravuje jedlo, napríklad zaváraniny. Kotluša je synonymom pre zvláštne príležitosti, kedy sa pripravuje niečo veľké a dôležité, a nikdy pri tom nechýba smiech, spoločnosť, pohár dobrého vína či konverzácia. Tak je to aj v tejto záhrebskej Kotluši, kde Mihaela a Vedran spojili tradíciu s modernosťou a vytvorili priestor na varenie tých najlepších príbehov.

Obaja sú súčasťou gastronomickej scény už dlho, Vedran vytvára recepty, varí a natáča a publikuje na svojich sociálnych sieťach. Mihaela je od samého začiatku "vetrom v chrbte" a spúšťačom pre založenie Kotluša.

Koncept štúdia

Poučení skúsenosťami s nahrávaním a fotografovaním receptov navrhli Mihaela a Vedran v priestore štúdia štyri kuchyne, aby mal každý k dispozícii prostredie, kde môže prezentovať svoju víziu a nápad, rovnako ako charakter jedla. Pred každou kuchyňou je modulárny pracovný ostrovček a okrem prípravy a fotografovania pokrmov sa ostrovčeky používajú aj počas kulinárskych workshopov ako pracovné jednotky.

Kde sa Kotluša nachádza?

Kotluša sa nachádza v samom centre Záhrebu, a ak sa náhodou ocitnete na niektorom z ich workshopov, pozorne sa pozerajte, možno budete servírovať na riade Bonami Selection.
Kotluša odvážne začala svoju púť v januári 2023 a my sme hrdí, že môžeme byť malou súčasťou tohto príbehu.