Mid Season Sale | Ušetrite až 50 % →
Jar doma aj vonku | Inšpirujte sa →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Raclette recepty: Lehké vegetariánské pokrmy na stolním grilu

Koniec horúceho letného dňa láka k tomu, aby sme sa so svojimi blízkymi uchýlili na terasu alebo balkón a užili si spoločné jedlo pri západe slnka. Na prípravu ľahkej večere bude stačiť málo. Pohár vína, kvalitné suroviny a stolový gril.

Pripravte si dva vegetariánske recepty podľa food bloggerky Diany Oany.

Bruschetta so syrovým krémom feta a zrelým ovocím

Suroviny

  • niekoľko plátkov chleba/bagety
  • 200g syra feta
  • 3 – 4 lyžice olivového oleja
  • jedna až dve lyžičky medu
  • trocha studenej vody
  • niekoľko lístkov bazalky

Postup

Syr feta, olivový olej, med a vodu vložte do misy mixéra a rozmixujte do krémovej konzistencie.

Broskyne nakrájajte na 6 – 8 plátkov, jahody môžete nechať vcelku alebo ich rozkrojiť na polovicu, ak sú veľké.

Plátky chleba a broskyne opečte na grile.

Jahody a cherry paradajky vložte do raclette panvičky a grilujte na strednom/vysokom plameni, pričom po prvých 5 minútach skontrolujte, či sú hotové. Potom ich vyberte z panvičky.

Plátky chleba potrite krémovým syrom feta, na ktorý položte ovocie a plátky grilovanej broskyne.

Na bruschette položte aj niekoľko lístkov bazalky a podľa chuti pridajte med.

Caprese s hubami

Suroviny (na dve porcie)

  • štyri veľké šampiňóny
  • malé guľôčky mozzarelly
  • čerešňové paradajky
  • soľ, korenie a cesnak
  • čerstvé lístky bazalky
  • balzamikový ocot

Postup

Huby umyte a očistite. Z húb olúpte stopky.

Cherry paradajky a guľôčky mozzarelly rozkrojte na polovice.

Do každej z húb vložte guľôčky mozzarelly a cherry paradajok (po 3 – 4 kusoch).

Huby položte na gril a opečte. Na získanie chrumkavej kôrky odporúčame opekať 3 – 5 minút na strednom ohni.

Po uvarení položte huby na lôžko z rukoly, pokvapkajte ich balzamikovým octom a pridajte niekoľko lístkov čerstvej bazalky.

Podávajte s bielym alebo ružovým vínom.