Letné obdobie je ideálne na osvieženie hráškovou polievkou. Krásna zelená farba, skvelá chuť a pri troche snahy a zdobenia získate na tanieri naozajstný skvost.
Ak nemáte čerstvý hrášok, žiadny problém, rovnako dobre poslúži aj mrazený.
1. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kocky, aby sa rýchlejšie uvarili. 2. Na panvicu nalejte olej, pridajte cibuľu a varte 10 minút. V posledných 2 – 3 minútach pridajte cesnak. 3. Po zmäknutí cibule pridajte zemiaky a hrášok a za občasného miešania varte niekoľko minút. 4. Pridajte vývar, osoľte a nechajte variť, kým nie sú zemiaky mäkké a uvarené. 5. Keď sú zemiaky hotové, pridajte špenát a premiešajte. Všetko ešte 1 – 2 minúty povarte. 6. Nechajte trochu vychladnúť, prelejte do mixéra a mixujte, pokiaľ nemá polievka krémovú konzistenciu.
Servírovanie
Polievku nalejte do misiek, zalejte smotanou a podľa potreby ozdobte olivovým olejom, osmaženým cesnakom a čerstvým kôprom. Podávajte s krajcom opečeného chleba.