Až -20 % na záhradu | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Recept: letná hrášková polievka so špenátom

Letné obdobie je ideálne na osvieženie hráškovou polievkou. Krásna zelená farba, skvelá chuť a pri troche snahy a zdobenia získate na tanieri naozajstný skvost.

Ak nemáte čerstvý hrášok, žiadny problém, rovnako dobre poslúži aj mrazený.

Ingrediencie


  • 400 g čerstvého alebo mrazeného hrášku,
  • 2 stredne veľké zemiaky,
  • 100 g špenátu,
  • 1 cibuľa,
  • 6 strúčikov cesnaku,
  • 1 lyžička korenia,
  • 1/2 lyžičky soli,
  • 800 ml zeleninového vývaru alebo vody,
  • 4 lyžice olivového oleja.

  • Postup

    1. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kocky, aby sa rýchlejšie uvarili.
    2. Na panvicu nalejte olej, pridajte cibuľu a varte 10 minút. V posledných 2 – 3 minútach pridajte cesnak.
    3. Po zmäknutí cibule pridajte zemiaky a hrášok a za občasného miešania varte niekoľko minút.
    4. Pridajte vývar, osoľte a nechajte variť, kým nie sú zemiaky mäkké a uvarené.
    5. Keď sú zemiaky hotové, pridajte špenát a premiešajte. Všetko ešte 1 – 2 minúty povarte.
    6. Nechajte trochu vychladnúť, prelejte do mixéra a mixujte, pokiaľ nemá polievka krémovú konzistenciu.

    Servírovanie

    Polievku nalejte do misiek, zalejte smotanou a podľa potreby ozdobte olivovým olejom, osmaženým cesnakom a čerstvým kôprom. Podávajte s krajcom opečeného chleba.