1. Cviklu umyjeme, odkrojíme konce na oboch stranách, šupku neodstraňujeme.
2. Na alobal nakvapkáme olej, položíme cviklu, posolíme a pokoreníme.
3. Cviklu dobre zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňoch cca jednu hodinu.
4. Po upečení necháme cviklu vychladnúť a očistíme ju od šupky.
5. Cviklu nakrájame na kocky a rozmixujeme na jemné pyré.
6. V miske zmiešame hladkú múku, vajíčka, žĺtko, soľ, cviklové pyré a vypracujeme cesto do hladkej konzistencie.
7. Cesto zabalíme do kuchynskej fólie a necháme oddychovať pri izbovej teplote dve hodiny.
8. Použijeme formovací stroj na cestoviny, alebo valčekom rozvaľkáme cesto na tenký plát.
9. Vykrajujeme srdiečka.
10. Na prípravu plnky zmiešame ricottu, parmezán. Tymián nakrájame na drobné kúsky a pridáme do plnky.
11. Na dochutenie plnky použijeme soľ a korenie.
12. Do stredu cesta položíme jednu čajovú lyžičku plnky a zlepíme druhým cestom.
13. Varíme vo vriacej vode až kým ravioli nevyplávajú. Necháme pár sekúnd povariť a vyberieme ich.
14. Maslo necháme roztopiť na panvici približne tri minúty, keď začne voňať, pridáme na malé kúsočky pokrájané šalviové listy, posolíme.
15. Hotové cviklové ravioli polejeme maslovo-šalviovou omáčkou a posypeme posekanými vlašskými orechmi.