-20 % na koberce Flair Rugs s kódom FLAIR20 | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Recept na valentínske ravioli

Inga Sujová
Inga Sujová
Bonami Blogger

Láska prechádza cez žalúdok. Presvedčte sa o tom, vďaka Mirke Chvostekovej z blogu Chudnem jedlom, ktorá si pre vás pripravila originálnu valentínsku večeru inšpirovanú talianskou kuchyňou.

Pripravte cviklové ravioli s ricottou vo forme srdiečok, nalejte k tomu dúšok vína a vychutnajte si neopakovateľné romantické stolovanie vo dvojici.

Budete potrebovať

Pečená cvikla

  • 1 kus cvikly
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • alobal

Cviklové ravioli

  • 300 g hladkej múky
  • 80 g cviklového pyré
  • 2 kusy vajíčok
  • 1 žĺtko
  • 1 čajová lyžička soli

Plnka z ricotty a tymiánu

  • 200 g čerstvého syra ricotta
  • 1 čajová lyžička čerstvého tymiánu
  • 50 g parmezánu
  • soľ
  • korenie

Maslovo-šalviová omáčka

  • 40 g masla
  • 2 polievkové lyžičky nakrájaných šalviových listov
  • soľ

Na posyp

  • vlašské orechy

Ako postupovať

1. Cviklu umyjeme, odkrojíme konce na oboch stranách, šupku neodstraňujeme.

2. Na alobal nakvapkáme olej, položíme cviklu, posolíme a pokoreníme.

3. Cviklu dobre zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňoch cca jednu hodinu.

4. Po upečení necháme cviklu vychladnúť a očistíme ju od šupky.

5. Cviklu nakrájame na kocky a rozmixujeme na jemné pyré.

6. V miske zmiešame hladkú múku, vajíčka, žĺtko, soľ, cviklové pyré a vypracujeme cesto do hladkej konzistencie.

7. Cesto zabalíme do kuchynskej fólie a necháme oddychovať pri izbovej teplote dve hodiny.

8. Použijeme formovací stroj na cestoviny, alebo valčekom rozvaľkáme cesto na tenký plát.

9. Vykrajujeme srdiečka.

10. Na prípravu plnky zmiešame ricottu, parmezán. Tymián nakrájame na drobné kúsky a pridáme do plnky.

11. Na dochutenie plnky použijeme soľ a korenie.

12. Do stredu cesta položíme jednu čajovú lyžičku plnky a zlepíme druhým cestom.

13. Varíme vo vriacej vode až kým ravioli nevyplávajú. Necháme pár sekúnd povariť a vyberieme ich.

14. Maslo necháme roztopiť na panvici približne tri minúty, keď začne voňať, pridáme na malé kúsočky pokrájané šalviové listy, posolíme.

15. Hotové cviklové ravioli polejeme maslovo-šalviovou omáčkou a posypeme posekanými vlašskými orechmi.