Až -25 % na obývaciu izbu | Ušetrite ešte dnes →
Máme novú appku | Objavte jej výhody →
10 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

5 jednoduchých tipov, ako ozdobiť tortu nielen na Valentína

Nemusíte byť cukrársky majster, aby ste ľahko a efektne ozdobili vlastnoručne upečenú alebo kúpenú tortu. Stačí len trochu fantázie a krásnu valentínsku alebo narodeninovú tortu vyčarujete za okamih. Vytvorte si ju z lásky podľa nášho návodu.

1. Ozdobte ho ovocím

Prvou možnosťou je ozdobiť tortu ovocím. Na zdobenie v tvare čerešne si pripravte červené maliny a lístky medovky alebo mäty. Efektne budú vyzerať aj granátové jablká, čučoriedky, černice a menšie jahody. Tie môžete rozdeliť na polovicu a naaranžovať do tvaru srdca. Recept na piškótový koláč s mascarpone krémom nájdete na konci článku.
Tip: Na pečenie torty použite formy v tvare srdca. Tri červené formy Amour môžete používať po celý rok na slané a sladké dobroty alebo ako servírovacie misky na stôl.

2. Torta zdobená kvetmi

Na torte budú skvele vyzerať púčiky drobných ruží, ale aj eustoma a svadobný závoj. Používajte len jedlé kvety z ekologického poľnohospodárstva alebo si kvety v lete sami nazbierajte v záhrade a vylisujte alebo usušte.

3. Zdobenie cukrovinkami alebo cukrom

V supermarketoch a špecializovaných obchodoch nájdete rôzne malé cukríky a cukríkové ozdoby v tvare srdca. Prípadne môžete nakrájať väčšie červené gumené cukríky a vystrihnúť z nich malé srdiečka. Srdiečka potom môžete náhodne poukladať na tortu alebo ich symetricky rozmiestniť do tvaru slov, mien atď.

4. Marcipánová hmota

Marcipánovú hmotu rozvaľkajte a vykrajujte srdiečka. Ak nemáte vykrajovačku, rozvaľkaný plát nakrájajte na tenké pásiky a potom ich vytvarujte podľa vlastnej fantázie - písmená, číslice atď.

Tip: Len pozor, maslové krémy nie sú vhodné na marcipán. Tie šľahačkové by sa roztopili.

5. Vytvorte srdce z papiera

Papier a špajdľu si určite môžete zaobstarať aj doma. Vystrihnite rôzne veľkosti srdiečok, nalepte ich na špajdle a zapichnite do torty.

Jednoduchý recept na tortu a krém

Na korpus si pripravte:

  • 4 vajcia
  • 120 gramov cukru
  • 90 gramov múky.
Na krém si pripravte:

  • 1 mascarpone
  • 1 smotanu na šľahanie
Postup:

  1. Vajcia zmiešame s cukrom a šľaháme silným šľahačom asi 10 - 15 minút.
  2. Potom do cesta jemne vmiešame múku.
  3. Nalejte do vymastenej formy a pečte pri teplote 180 stupňov približne 30 - 40 minút. (Záleží na veľkosti formy a vašej rúre.)
  4. Nechajte cesto vychladnúť a pripravte si krém. Marzarpone a smotanu spolu vyšľaháme na tuhý krém. Podľa chuti môžete pridať cukor.
  5. Krémom potrieme koláč a ozdobíme ho podľa vyššie uvedených pokynov.

    Tip: Recept na jahodovú valentínsku tortu od foodblogerky Moniky Kóňovej nájdete tu.