1. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Nepriľnavú bábovkovú formu vymastíme maslom alebo sprejom na pečenie.
2. Jablká nakrájame na malé kocky.
3. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a potom pridáme olej, mlieko a dve lyžice rumu.
4. Zmiešaj všetky suché prísady a pridaj ich do zmesi. Všetky prísady spojíme. Potom do cesta opatrne zapracujeme nakrájané jablká a nasekané orechy.
5. Zmes nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečte približne 50 minút pri teplote 180 °C, kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
6. Upečenú bábovku nechajte 10 minút vychladnúť vo forme a potom ju vyklopte na mriežku, aby vychladla.
7. Pred podávaním môžete koláč posypať práškovým cukrom.