Až -15 % na kúpeľňu | Ušetrite ešte dnes →
Mid Season Sale | Ušetrite až 50 % →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Nadýchaná jablková bábovka s orechmi

Bábovka je jedným z našich najobľúbenejších domácich sladkých dezertov. Jablká už dozrievajú, škatule sa plnia a bola by škoda nevyužiť tieto jesenné darčeky. Preto sme pripravili recept, ktorý spája chuť jabĺk a lahodne vláčne cesto. Vychutnajte si tento koláč s vôňou jabĺk a škorice pri sobotňajšej popoludňajšej káve.

Aké ingrediencie budete na bábovku potrebovať?

  • 3 vajcia,
  • 1 šálku práškového cukru,
  • 1/2 šálky trstinového cukru,
  • 3 šálky hladkej múky,
  • 1 šálka oleja,
  • 1/4 šálky mlieka (závisí od šťavnatosti jabĺk),
  • 1 prášok do pečiva,
  • 2 lyžice rumu,
  • 2 čajové lyžičky škorice,
  • 1 čajová lyžička sladkého korenia na pečenie (nepovinné),
  • 3 jablká nakrájané na menšie kocky,
  • hrsť nasekaných orechov,
  • štipka soli.
  • Tip: vyskúšajte naše krásne formy na pečenie.

    Ako pripraviť bábovku:

    1. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Nepriľnavú bábovkovú formu vymastíme maslom alebo sprejom na pečenie.
    2. Jablká nakrájame na malé kocky.
    3. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a potom pridáme olej, mlieko a dve lyžice rumu.
    4. Zmiešaj všetky suché prísady a pridaj ich do zmesi. Všetky prísady spojíme. Potom do cesta opatrne zapracujeme nakrájané jablká a nasekané orechy.
    5. Zmes nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečte približne 50 minút pri teplote 180 °C, kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
    6. Upečenú bábovku nechajte 10 minút vychladnúť vo forme a potom ju vyklopte na mriežku, aby vychladla.
    7. Pred podávaním môžete koláč posypať práškovým cukrom.

    Viac tipov, ako správne vyklopiť bábovku z formy a upiecť ju, nájdete v našom článku.