5 € pre vás RegistráciaPrihlásenie5 € pre vás Košík
DomovDomovInšpirácia

Premena haly s jedálňou u Lídy a Sašu Rašilovových

Nazrite s nami do minimalistického a útulného domova hereckej rodiny. Zistíte, ako sa podarilo dizajnérke Tereze Stubley z našej služby Bonami návrh interiéru pretvoriť víziu a želanie majiteľov do reálneho interiéru, ktorý je nielen funkčný a krásny, ale aj pohodlný.

Atypický a otvorený priestor

Premena prebiehala v priestore, ktorý je ľahko atypický tým, že je voľne prepojený s halou, jedálenským kútom aj kuchyňou. Po vstupe do domu sa teda ocitáte rovno v strede diania.

Interiér sme rozdelili do 3 funkčných zón: minimalistická predsieň na obliekanie, lounge kútik na odpočinok a jedálenský kút.

Interiér pred a po premene:

Hlavná vízia

„Priali sme si, aby si celý tento otvorený priestor zachoval minimalistický ráz a neutrálnu paletu farieb rovnako ako zvyšok nášho domu. Hlavne aj preto, že sme vďaka svojej práci celý deň zahltení najrôznejšími vnemami, radi potom s Lídou večer odpočívame v prostredí, ktoré nás (vizuálne) ničím neruší a pôsobí pokojným dojmom.

No a to sa podarilo - miestnosť na nás pôsobí čisto a moderne, ale zároveň domácky a hrejivo. Je to taký náš obľúbený scandi štýl ozvláštnený štipkou industriálna."

Pohľad dizajnérky Terezy Stubley

„Pri navrhovaní som vychádzala z použitých materiálov a farieb, ktoré sa už v interiéri nachádzajú. Zaujímavým prvkom sú aj mliečne luxfery s čiernou škárou, ktoré susedia so vstupnými dverami. Celý priestor je ladený do studených neutrálnych tónov a toto som sa snažila ďalej rozvinúť a od súčasného štýlu i farebnej schémy nijako neutekať.

Keďže ide o rekonštrukciu, interiéry sú nové a podľa predstáv majiteľov, rešpektovala som súčasný štýl i koncept, ktorý je mi navyše veľmi blízky. Sama som, čo sa farieb týka, minimalista a držím sa vždy neutrálneho základu, ktorý sa tu nachádza.“

Hravo minimalistická jedáleň

„Veľký stôl bol priam nutnosťou. Uvažovali sme o drevenom variante, ale nakoniec vyhral tento čiernobiely minimalista. Práve preto, že je taký minimalistický, mohli sme sa trochu odviazať pri výbere stoličiek.

Zvolili sme mix sivých drevených stoličiek s jednoduchými bielymi jedálenskými stoličkami, ktoré vďaka svojim farbám spolu aj so stolom skvele ladia.“

Odpočinková zóna

Keďže je miestnosť svojimi rozmermi pomerne veľkorysá, bola protiľahlá strana oproti vchodu ideálna na zariadenie neformálnej obývačky.

Keďže interiéru dominujú studené farby, snažila sa dizajnérka Tereza o pocitové zateplenie priestoru pomocou materiálov. Tie volila ležérne a skôr textúrované, ktoré monochromatickému priestoru dodajú dynamiku.

Vzdušná predsieň

V zádverí nebol priestor na vstavané skrine a ťažkopádne kusy nábytku. Preto boli skvelým a netradičným riešením ľahké, solitérne kúsky ako polica na topánky s lavicou či stojan na oblečenie.

Aj vďaka tomuto priestorovo nenáročnému nábytku môže do miestnosti stále prúdiť množstvo každodenného svetla.

Zoznámte sa s dizajnérkou:

Tereza je absolventkou diplomového štúdia na DesignŠkole. Desať rokov pracovala ako letuška a mala tak možnosť nahliadnuť do interiérov po celom svete. V roku 2014 opustila oblaky a vrhla sa na štúdium interiérov.

V každej miestnosti vidí výzvu aj potenciál a súčasne ju baví sledovať proces, ako sa 4 steny menia na domovy. Jej štýl je nadčasový, plný prírodných farieb a materiálov. Snaží sa o estetické a komplexné riešenie s citlivým zakomponovaním želaní klientov. Jej cieľom je, aby sa klienti aj po rokoch tešili domov.


Tereza Stubley