Tento web používa cookies. Viac informácií o používaní súborov, ich uplatnení a schválení nájdete tu

ok
Menu
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenie5 € pre vás Košík
DomovDomovInšpirácia

Letná bábovka z jahôd a bazy

Konečne sme privítali leto. Obdobie, kedy je osvieženie drinkom či dezertom po horúcom dni takmer nevyhnutné. Pre mnohých je bazový sirup, ktorý vyrábali naše mamy a babičky v detstve, asociáciou začiatku leta. Chorvátska blogerka Domaćica Sanja si pre vás pripravila svoju originálnu verziu letnej jahodovo-bazovej bábovky.

Ingrediencie:
3 vajcia
150 g cukru
1 vanilkový cukor
1 citrónový cukor alebo kôra z jedného citróna
200 ml tekutého jogurtu
150 ml oleja
220 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
100 g jahôd + 0,5 dcl bazového sirupu
Príprava:

1. Rúru zapnite na 180 °C a nechajte ju vyhriať, nakrájajte jahody a zmiešajte ich s bazovým sirupom a podľa potreby aj s kvetmi bazy.
2. Formu na bábovku vymastite a jemne vysypte múkou alebo krupicou.
3. Vajcia vyšľahajte s cukrom.
4. Pridajte ostatné ingrediencie (všetko okrem jahôd so sirupom). Zmiešajte, aby sa spojili.
5. Nakoniec pridajte jahody spolu s bazovým sirupom. Jemne premiešajte.
6. Nalejte zmes do formy a vložte do rúry na 40 minút. Uistite sa, že je bábovka upečená. V prípade potreby ju nechajte trochu dlhšie, aby sa dala pekne vybrať z formy.
7. Ak chcete, potrite bábovku troškou bazového sirupu a posypte práškovým cukrom, rozpustenou čokoládou alebo cukrovou polevou.
Tip: v prípade menších foriem na bábovku, nalejte zvyšok zmesi napríklad do košíčkov na muffiny a dajte piecť spolu do rúry.