Príprava:
1. Rúru zapnite na 180 °C a nechajte ju vyhriať, nakrájajte jahody a zmiešajte ich s bazovým sirupom a podľa potreby aj s kvetmi bazy.
2. Formu na bábovku vymastite a jemne vysypte múkou alebo krupicou.
3. Vajcia vyšľahajte s cukrom.
4. Pridajte ostatné ingrediencie (všetko okrem jahôd so sirupom). Zmiešajte, aby sa spojili.
5. Nakoniec pridajte jahody spolu s bazovým sirupom. Jemne premiešajte.
6. Nalejte zmes do formy a vložte do rúry na 40 minút. Uistite sa, že je bábovka upečená. V prípade potreby ju nechajte trochu dlhšie, aby sa dala pekne vybrať z formy.
7. Ak chcete, potrite bábovku troškou bazového sirupu a posypte práškovým cukrom, rozpustenou čokoládou alebo cukrovou polevou.