Až -20 % na záhradu | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Prvé vône jesene: jablkovo-orechová bábovka

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Zlaté odtiene zdobia stromy, vzduch je sviežejší a sady sa hemžia zrelými jablkami. Vo vôňach jesene je neopísateľné kúzlo. Preto je práve teraz správny čas na recept, ktorý spája všetky jej chute.

Bábovka z jabĺk a vlašských orechov naplní váš domov tým pravým jesenným duchom. Prečítajte si recept a inšpirujte sa.

Čo potrebujete:

Ingrediencie:
  • 3 vajcia,
  • 180 g cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 130 ml oleja,
  • 60 g mletých vlašských orechov,
  • 1 čajová lyžička škorice,
  • 250 g hladkej múky,
  • 1 vrecko prášku do pečiva,
  • 250 g strúhaných jabĺk (asi 3 jablká).

Príprava

    1. Rúru zapneme na 180 stupňov a necháme vyhriať.
    2. Formu pomocou štetca vymastíme trochou rozpusteného masla a posypeme múkou alebo krupicou.
    3. Vajcia a cukor vymiešame do peny, potom pridáme ostatné suroviny.
    4. Spojenú zmes nalejeme do formy.
    5. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút.
    6. Keď už bábovka narastie, stuhne a začne chytať farbu, prikryjeme papierom na pečenie, aby sa vrchná časť nepripálila.
    7. Po upečení necháme krátko vo forme a až potom vyberieme.
    8. Ozdobte práškovým cukrom, cukrovou polevou alebo čokoládovou polevou.