Až -20 % na záhradu | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Rýchly a jednoduchý letný dezert od gazdinky Sanje

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Obľúbená chorvátska blogerka Sanja sa s nami podelila o rýchly, jednoduchý a prstom lahodiaci letný dezert. Hlavnú úlohu v ňom hrajú broskyne, ale v trochu posilnenej verzii: zapečené s trochou rumu, škorice, medu a s obligátnym pridaním studenej vanilkovej zmrzliny.

Vychutnajte si!

Čo budete potrebovať:

Suroviny na dresing 3-4 broskýň:
  • 2 lyžice medu,
  • 2 lyžice rozpusteného masla,
  • 1 polievková lyžica rumu,
  • 1 lyžicu hnedého cukru,
  • 1 čajovú lyžičku škorice,
  • 1 čajovú lyžičku vanilkovej príchute,
  • štipku soli.

  • Príprava

    1. Rúru predhrej na 200C.
    2. Plech vyložíme mastným papierom na pečenie.
    3. Dresing pripravíme tak, že všetky prísady naň zmiešame lyžicou.
    4. Broskyne umy a prekroj na polovicu, ak chceš, môžeš ich aj olúpať.
    5. Vlož ich do misky a zalej dresingom.
    6. Pečieme vo vyhriatej rúre, kým nezmäknú, približne 30-40 minút. Čím sú mäkšie, tým lepšie.
    7. Podávame teplé s vanilkovou zmrzlinou.
    Tento recept použite ako základ a pokojne sa pohrajte s množstvom, aby ste získali svoju obľúbenú chuť.