Zľava 15 % s kódom JAR15 | Ušetrite ešte dnes →
-20 % na koberce Flair Rugs s kódom FLAIR20 | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Recept gazdinky Sanji: tekvicová bábovka s tvarohovým krémom

Bábovky vyzerajú obzvlášť krásne na stole, dokonca priam až slávnostne, ak sa podávajú na príslušnom stojane. Prinášame vám recept gazdinky Sanji a pre viac zaujímavého obsahu ju môžete sledovať aj na jej Instagramovom profile.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia,
  • 180 g hnedého cukru,
  • 100 ml oleja,
  • 200 g tekvicového pyré
  • 100 g mletých vlašských orechov (polovica jemne mletých, polovica hrubo mletých alebo nasekaných)
  • 130 g krupice
  • štipka soli
  • 2 lyžičky škorice alebo perníkového korenia
  • polovica prášku do pečiva
  • Príprava:

  • Tekvicu uvarte alebo upečte a rozdrvte na pyré. Trochu ju ochlaďte. Tento krok môžete urobiť o deň skôr.
  • Rúru vyhrejte na 180 °C.
  • Formu na bábovku (ak nie je silikónová) vymastíme trochou masla a zasypte krupicou.
  • Vajcia vymiešame s cukrom do peny.
  • Pridajte ostatné ingrediencie a krátko premiešajte mixérom, aby sa spojili.
  • Zmes nalejte do formy a pečte vo vyhriatej rúre približne 30 – 40 minút.
  • Ak vaša bábovka počas pečenia začne veľmi tmavnúť, vezmite si kúsok mastného papiera a počas pečenia bábovku prikryte.
  • Ozdobte podľa želania – cukrovou polevou, smotanovým syrom, polevou z bielej čokolády alebo podľa želania.
  • Tip: tento raz používame tvarohový krém, stačí zmiešať 4 lyžice mlieka, 3 lyžice smotanového syra a 5 lyžíc práškového cukru a naliať na vychladnutú bábovku. Ozdobíme praženými mandľami.