Až -20 % na záhradu | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Rýchly obed: cestoviny s paprikovou omáčkou

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Pravdepodobne ste už počuli o omáčke z pečených paprík, ktorá pri pečení v rúre rozvinie svoju bohatú chuť a hodí sa preto najmä k cestovinám. Pretože je ale pečenie časovo náročnejšie, pripravila tento raz slovinská influencerka Mateja Delakorda, autorka blogu Odprta kuhinja, rýchlejšiu verziu pre tých, ktorí chcú rovnako plnú chuť, ale nemajú na prípravu toľko času.

Krémovú bezmäsitú omáčku pripravíte za 15 minút a je chuťovo bohatšou alternatívou klasickej paradajkovej omáčky. Pri troche fantázie ju môžete použiť aj na lasagne či iné pokrmy.

Pre dve osoby budete potrebovať:

  • 2 mäsité červené papriky
  • polovicu veľkej cibule
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • lyžicu paradajkového koncentrátu
  • 1 dl horúcej vody alebo vývaru
  • soľ a korenie
  • syr feta
  • tymián
  • 250 g cestovín
  • podľa chuti: lyžičku mletej údenej papriky a dve lyžice sójovej omáčky

Postup prípravy:

  1. Očistite papriky a nakrájajte ich na prúžky. Nakrájajte cibuľu.

  2. Rozpáľte panvicu a pridajte trochu olivového oleja. Vložte do nej cibuľu a nechajte ju zosklovatieť. Pridajte papriky a trochu ich orestujte. Na všetko vytlačte cesnak a restujte, kým nezačne rozvoniavať. Potom príde paradajkový koncentrát.

  3. Dobre premiešajte a zalejte litrom horúcej vody alebo vývaru. Dochuťte soľou a korením. Varte, kým papriky nezmäknú.

  4. Potom všetko vložte do mixéra a rozmixujte dohladka.

  5. V prípade potreby môžete pridať lyžičku mletej údenej papriky a dve lyžice sójovej omáčky.

  6. Uvarte cestoviny. Omáčku vlejte späť do panvice a pridajte cestoviny. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili.

  7. Naservírujte na taniere a ozdobte nadrobenou fetou a čerstvým tymiánom.