-20 % na koberce Flair Rugs s kódom FLAIR20 | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Galette so špenátom, šampiňónmi a vajcom

Ana Maria Davidovic
Ana Maria Davidovic
Bonami Blogger

Zostali vám palacinky? Slovinská influencerka Mateja Delakorda má pre vás skvelý nápad, ako si na nich pochutnať aj na druhý deň.

Pre 4 osoby budete potrebovať:

  • 300 g šampiňónov alebo iných húb
  • lyžica masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g špenátu
  • soľ, korenie a muškátový oriešok
  • 4 palacinky – môžete použiť zvyšky alebo upiecť čerstvé palacinky
  • 4 vajcia
  • syr čedar na posypanie

Príprava:

  1. Predohrejte rúru na 200 stupňov na horný a spodný ohrev. Vyložte plech papierom na pečenie.

  2. Šampiňóny nakrájajte na plátky a opečte ich na masle na panvici. Keď sa voda odparí, pridajte prelisovaný cesnak a špenát. Osoľte a premiešajte. Keď je špenát uvarený, dochuťte ho čiernym korením a muškátovým orieškom.

  3. Zeleninu rozprestrite na palacinky, ale nie až k okrajom, pretože palacinky budete prekladať zo všetkých štyroch strán smerom ku stredu. Posypte ich strúhaným syrom a do stredu náplne urobte otvory, aby sa do nich dali rozbiť vajcia.

  4. Palacinky pečte, než sa prepečú bielky, niekde medzi 15 a 18 minútami, v závislosti na rúre.
Tip na servírovanie: najlepšie sú ešte teplé, ale nadchnú aj vychladené.