4 palacinky – môžete použiť zvyšky alebo upiecť čerstvé palacinky
4 vajcia
syr čedar na posypanie
Príprava:
Predohrejte rúru na 200 stupňov na horný a spodný ohrev. Vyložte plech papierom na pečenie.
Šampiňóny nakrájajte na plátky a opečte ich na masle na panvici. Keď sa voda odparí, pridajte prelisovaný cesnak a špenát. Osoľte a premiešajte. Keď je špenát uvarený, dochuťte ho čiernym korením a muškátovým orieškom.
Zeleninu rozprestrite na palacinky, ale nie až k okrajom, pretože palacinky budete prekladať zo všetkých štyroch strán smerom ku stredu. Posypte ich strúhaným syrom a do stredu náplne urobte otvory, aby sa do nich dali rozbiť vajcia.
Palacinky pečte, než sa prepečú bielky, niekde medzi 15 a 18 minútami, v závislosti na rúre.
Tip na servírovanie: najlepšie sú ešte teplé, ale nadchnú aj vychladené.