1. Mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli dáme do hrnca a na miernom ohni zohrievame, kým sa maslo úplne nerozpustí. Keď je mlieko horúce a maslo rozpustené a začnú sa tvoriť bublinky, pridáme múku a zvýšime teplotu. Múku prudko premiešajte a pomocou variča "vyklopte" cesto okolo hrnca, pričom ho niekoľkokrát prevaľkajte. Čím lepšie a dôkladnejšie ho vyfúknete, tým lepšie bude pri pečení a lepšie sa nafúkne.
2. Najprv nechajte cesto vychladnúť a potom doň vmiešajte vajcia - musia sa vmiešavať postupne, jedno po druhom. Keď zašľaháte tretie vajce a konzistencia je veľmi hustá, pridajte ešte jedno vajce alebo len polovicu rozšľahaného vajca. Konzistencia musí byť taká, aby držala tvar a nebola riedka, ale ani príliš hustá. Musí sa dať ľahko rozotrieť na plech.
3. Predhrejte rúru na 180 °C. Horný a dolný ohrev. Testo nepečte na teplovzdušný režim.
4. Na papier na pečenie nakreslite srdiečka, napr. pomocou vykrajovačky na srdiečka. Kreslite s rozostupom asi 5 cm, cesto sa veľmi nafúkne. Potom papier na pečivo otočte a pomocou cukrárskeho vrecka naneste cesto na vopred nakreslené srdiečka.
5. Srdiečka na plechu môžete zľahka postriekať studenou vodou, alebo naopak, posypať trochou práškového cukru - oboje zabráni praskaniu.
6. Korpusy pečieme v spodnej časti rúry 25 - 35 minút dozlatista. Počas pečenia neotvárajte rúru, aspoň počas prvých 20 minút. Zmena teploty by cesto okamžite stiahla a nič ho nezachráni.
7. Po upečení je dobré urobiť na dne každého cesta malý otvor, napríklad špáradlom, aby para vyšla von. Po úplnom vychladnutí srdiečka okolo nich nakrájame.