Až -20 % na záhradu | Ušetrite ešte dnes →
5 € pre vás RegistráciaPrihlásenieKošíkMenu

Recept: vianočná citrónová torta

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Hľadáte ľahký, a pritom nevšedný vianočný dezert bohatý na chute? Maďarská influencerka Dária Junger-Bálint nám predstavuje recept, ktorý kombinuje tradičnú bábovku s citrusovou sviežosťou. Pustite sa do tejto voňavej pochúťky, po ktorej si rodina bude olizovať prsty!

Ingrediencie:

  • 25 dkg múky
  • 1 balík prášku do pečiva
  • 25 dkg práškového cukru
  • 1 štipka soli
  • 4 vajcia
  • 1 dl mlieka
  • 1 dl oleja
  • 1,5 lyžice nesladeného kakaového prášku


  • Podľa chuti :
  • nastrúhaná kôra z pomarančov a grapefruitov
  • čerstvo vylisovaná pomarančová a citrónová šťava – Dária pridala šťavu z polovice pomaranča a polovice citróna.

Príprava:

  1. Predohrejte rúru na 150 stupňov. Vymažte bábovkovú formu maslom a vysypte ju múkou.

  2. V mise zmiešajte múku s práškom do pečiva, práškovým cukrom a soľou. Pridajte vajcia, potom mlieko a olej. Dobre premiešajte. Vmiešajte nastrúhanú pomarančovú a grapefruitovú kôru, pomarančovú šťavu a citrónovú šťavu podľa chuti.

  3. Tretinu cesta preložte do inej misy a vmiešajte kakaový prášok. Biele cesto vlejeme do vymastenej formy a zalejeme kakaovým cestom.

  4. Pečieme v predhriatej rúre asi 50 – 60 minút a necháme vychladnúť vo forme.
Tipy na zdobenie: hotovú bábovku môžete posypať práškovým cukrom alebo vytvoriť polevu zmiešaním práškového cukru a vody a posypať ju napríklad drobným ovocím.