Pripravte si ingrediencie a pustite sa do pečenia chutného dezertu.
1. Pomleté mandle zmiešame s 330 g kryšt. cukru. Zvyšnú časť cukru (50 g) rozpustíme v 2 PL vody, aby vznikol sirup.
2. Sirup zmiešame so zmesou cukru a mandlí, pridáme 50 g práškového cukru, sušené droždie a múku a necháme pri izbovej teplote odpočívať 12 hodín v miske prikrytej navlhčenou utierkou.
3. O 12 hodín vo vodnom kúpeli vymiešame 2 bielka a 50 g práškového cukru, opatrne vmiešame do cesta spolu s mandľovou arómou. Finálne cesto by malo byť stredne pevné, nemalo byť sa lepiť.
4. Na plech si pripravíme jemne navlhčený papier na pečenie. Z cesta si vytvoríme rolku, ktorú krájame približne v centimetrovej hrúbke (kus by mal mať cca 25 g) a opatrne vytvoríme tvar typický pre ricciarelli.
5. Vytvarované ricciarelli poriadne poprášime práškovým cukrom a vložíme na 10 minút do rúry rozohriatej na 110 °C.
Užite si výsledok svojho snaženia s najbližšími.
Vianočnú náladu najlepšie navodí vôňa sladkého pečiva.