Zmiešajte v mise všetky suché suroviny, potom zapracujte maslo, vajcia a citrónovú kôru s vanilkou. Spracovávajte tak dlho, kým vám nevznikne hladké, pevné a lesklé cesto.
Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte do druhého dňa v chladničke odpočinúť a stuhnúť.
Ak s receptom ponáhľate, nechajte cesto odležať v chladničke minimálne 2 hodiny.
Odležané cesto po dieloch vyvaľkajte valčekom a vykrajujte vašimi obľúbenými vykrajovačmi. Hotové tvary ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte v rúre cca 7 minút na 170 °C. Hneď po upečení zložte pečivo z horúceho plechu, nech nestmavne. Samotné kúsky na seba skladajte až po vychladnutí.
Potom už stačí natrieť jednotlivé kúsky obľúbeným džemom. Väčšinou sa k lineckým cukrovinkám, ktoré sú samo o sebe veľmi sladké, odporúčajú kyslejšie druhy, napríklad jahodový či ríbezľový džem.
Pred podávaním môžete ešte pocukrovať.
Foto: In kitchen with Zuz